fbpx
-1.7 C
София

Следващият тестов полет на прототипа на Starship ще бъде на височина 18,3 километра

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

SpaceX след около една седмица ще приключи сглобяването на поредният прототип на своя космически кораб за многократно използване Starship със сериен номер SN8, съобщи в Twitter основателят и генерален директор на SpaceX Илън Мъск. Полетът е планиран за месец октомври тази година и при този тест прототипът SN8 трябва да се издигне на височина 60 000 фута или 18,3 километра.

Към днешен ден два прототипа на SpaceX, за които медиите казват, че са летящи стендове, се издигнаха на височина 150 метра. Това бяха SN5 и SN6, при които се използваше само един ракетен двигател. Сега се очаква Мъск да използва три или повече ракетни двигателя.

SpaceX вече започна сглобяването на прототипите за полети на много голяма височина. Те имат обтекатели, термична защита и стабилизатори., необходими при полети на височина около 10 км. Именно такъв ще бъде следващият прототип с име SN8.

Освен това, в следващите модели прототипи SpaceX възнамерява да използва нова за своите специалисти марка стомана, която е по-опростена и по-евтина в сравнение със стоманата в първите прототипи.

Очаква се новият прототип да бъде готов към втората половина на месец октомври. SpaceX вече подаде заявка за провеждане на тестовия полет в Бока Чика, за полетен прозорец през октомври-ноември. В заявката е посочено, че максималната височина на полета може да е до 30 км. Но Мъск уточни, че SN8 ще се издигне на височина 60 000 фута или около 18,3 км.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Петкан
Петкан
1 година

НАСА маса Илън уби всички. Такава скорост на развитие не е виждана в ракетостроенето. Или поне не от 60-те години насам.

penty
penty
Отговор на  Петкан
1 година

Да , но : В своя пик ,по програмата Apollo работеха 400 000 души и изискваше подкрепата на над 20 000 индустриални фирми и университети…. – https://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_program
Тези от SpaceX просто избиват рибата…
С малко късмет в началото на следващата – Starship + Superheavy и орбита .

Шишо
Шишо
1 година

Цивилизация… прогрес…

Нови ревюта

Подобни новини