След като приключи със смартфоните LG се ориентира към електромобилите

0
883

До края на месец юли LG трябва окончателно да ликвидира своя бизнес по производство на смартфони. Южнокорейската компания възнамерява да започне да печели вместо от смартфони, от производството и продажбата на електромобили, което ще стане съвместно с автомобилния концерн Magna.

Двете страни изразиха готовността си да създадат съвместното предприятие LG Magna e-Powertrain с централен офис в Южна Корея. Канадският производител на автомобилни компоненти ще притежава 49% от акциите, а 51% от ценните книжа ще са на LG. Производствените и научните центрове ще бъдат изградени не само в Южна Корея, но и в САЩ и Китай. Причината е, че тези пазари са перспективни от гледна точка на възможно най-добри продажби на електромобили.

Клиенти на Magna са General Motors, BMW и Ford Motor, а наскоро се появи неофициална информация, че канадската компания може да участва в създаването на електромобилите на Apple. За Magna съвместната работа с LG е изгодна, понеже южнокорейската компания е натрупала богат опит в производството на инвертори и електродвигатели, които се използват в битовата техника на корейския производител. Дъщерните компании на LG също имат богат опит в производството на акумулаторни блокове, дисплей и камери, които помагат на водачите.

LG присъства на автомобилния пазар от 2013 година, но се очаква едва в края на тази година този отдел но южнокорейската компания да излезе на печалба.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари