Бизнесът на Huawei ще бъде „неминуемо засегнат“ от новата забрана на САЩ, според която бива ограничен износа на чипове за китайската технологична компания. Това е заявил топ мениджър в Huawei в понеделник, цитиран от CNBC.

По силата на новите рестрикции, наложени наскоро от страна на Вашингтон, всеки чуждестранен производител на чипове, който използва американска технология за производството си, ще трябва да се сдобие със специален лиценз, ако иска да продава продуктите си на Huawei. Според анализатори, това може да засегне китайската компания по извънредно негативен начин, тъй като това ще забрани и на тайванската компания TSMC да продава на Huawei. Тя е основния доставчик на чипове за различни продукти на китайската компания, между които смартфоните и мрежовото оборудване. Това ще принуди Huawei да търси алтернативен доставчик на технология, което на свой ред поставя в риск милиарди долари на компанията.

„Бизнесът ни неминуемо ще бъде засегнат. Независимо от това обаче, подобно на предизвикателствата от последната година, които ни помогнаха да станем даже по-силни, ние сме уверени, че в скоро време ще намерим решение“, споделя Гуо Пинг, настоящият ротационен председател на китайската компания. Думите на Гуо представляват и първия публичен коментар от страна на Huawei на наложените в края на миналата седмица ограничения от Белия дом. Той отказва да назове конкретно решение, което обмисля китайската компания, както и да даде прогнози за евентуалните финансови последици от забраната.

„Оцеляване“ е ключовата дума за нас в настоящия момент“, завършва Гуо.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари