Губернаторът на Аризона издаде заповед, с която забранява на Uber да тества самоуправляващи се автомобили по пътищата на щата след смъртта на 49-годишна пешеходка миналата седмица.

Uber се опита да се измъкне от ситуацията след фаталния инцидент, спирайки своите автономни тестове на много места, но Аризона реши да има последната дума и директно забрани опитите на компанията на своя територия.

Решението е голям удар за Uber, тъй като Аризона бе ключов център в стратегията за умни коли. Тук е намират около половината от онези 200 самоуправляващи се автомобила на Uber, както и стотици служители на компанията. В своето писмо до Uber губернаторът на щата Дъг Дуси посочва, че инцидентът „повдига много въпроси за възможността на Uber да продължи тестовете“ в Аризона.

„Това е провал без оправдание“, категоричен е той.

Писмото е диаметрално противоположно на онова, което Дуси изпрати в края на 2016 г., с което покани Uber в щата си.

„Аризона приветства самоуправляващите се коли на Uber с отворени обятия и пътища“, написа той тогава, след като Uber прехвърли основната част от операциите си от Сан Франциско в Аризона. Причината – Калифорния забрани тестовете на своя територия поради липса на достатъчно разрешения.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари