„След три години ще продаваме повече електромобили от Tesla“

15
1842

Топлите отношения, демонстрирани от генералния директор на VW Group Херберт Дис към ръководителя на Tesla Илън Мъск, демонстрирани по време на скорошното посещение на Мъск в Берлин, не би трябвало никого да не заблуждават. Председателят на производствения съвет на VW Group Бернд Острело обяви Мъск за главен конкурент и обеща още през 2023 година да започне да продава повече електромобили от Tesla. За постигането на тази цел Volkswagen планира да използва своята универсална платформа MEB и до края на 2025 година ще започне да продава 50 нови модела електромобили.

‘Ако Tesla построи своите три нови завода, ще може да произвежда от 300 до 500 хиляди електромобила годишно и в този случай той ще може да предлага на пазара от 900 хиляди до 1,5 милиона електрически автомобила. Ние искаме да постигнем същото през 2023 година, а може би и по-рано’ – заяви Осттрело.

Според топ-мениджъра, тази цел е съвсем реална и може да бъде постигната с помощта на платформата MEB, специално разработена за бъдещите електромобили на Volkswagen. Всъщност Volkswagen наистина може и да успее да изпревари Tesla по броя произведени електромобили, понеже Острело включва и всички дъщерни компании, включително Porsche, Audi и Skoda, които също започнаха да произвеждат електромобили.

Но по отношение на софтуерните решения Острело признава, че Volkswagen е много назад и едва сега започва работата върху автономните автомобили, докато Tesla вече предлага автопилот с висока степен на автономност.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
15 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари