Смартфони със сгъваеми дисплеи ще видим през 2018 и 2019 година

0
688

Според прогнозите на анализаторската компания Strategy Analytics,  през 2018 г. на пазара трябва да се появят смартфони със сгъваеми дисплеи. Експертите отбелязват, че новите устройства най-вероятно първоначално ще бъдат в по-голяма степен концептуални, отколкото серийни модели, така че в продажба подобните апарати се очаква да са  в рамките на 700 хиляди парчета.

По-късно, производителите ще продължат да се развиват в тази посока и през 2019 г., продажбите на сгъваеми смартфони ще нараснат до 3,2 млн. броя, а през 2020-г – до 13,6 милиона единици. След още няколко години, през 2022-ра, проникването на тези модели ще достигне 51 милиона броя. При това, делът на преобладаващите смартфони на пазара на телефоните като цяло ще нарасне с по-малко от 1% до 2,5% през 2022 г., смятат специалистите.

Освен това, в прогнозата се споменава още по-съвременна разновидност на смартфоните – с разгъващи се екрани. Към днешна дата, такива апарати все още няма, но анализаторите са уверени, че те ще се появят вследствие на моделите с гъвкави екрани. Очаква се, че през 2019 г. ще бъдат пуснати 2,1 милиона смартфона с разгъващи се дисплеи, а през 2022 г. – 3,14 милиарда, което ще съответства на 1,6% от общите продажби на смартфоните.

Въпреки това, други експерти пък са скептични относно този вид прогнози и предупреждават, че на производителите им предстои да решат маса технически проблеми, преди да може да се говори за комерсиално внедряване на моделите с разгъващи и сгъваеми екрани.

За техническите тънкости по-рано предупреди и южнокорейският гигант Samsung Electronics, която се готви да пусне смартфон със сгъваем дисплей през 2018 година. През септември 2017-та, ръководителя на мобилния бизнес на компанията Кох Донг-Джин публично разказа за плановете си по производството на този модел, но с уговорката, че подобно устройство ще се появи на пазара, само когато е напълно готово.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари