Искате да отключвате колата си само с помощта на Siri? Ако имате по-нов модел Volkswagen, добрата новина е, че вече ще може да го правите.

Немският гигант обяви, че най-новата версия на неговото приложение VW Car-Net вече включва два вида команди, разпознавани от гласовия асистент на Apple. На iPhone и iPad модели с iOS 12, Siri може да отключва и заключва вратите, да проверява километража, да натиска клаксона и да управлява фаровете на поддържаните модели коли.

И това не е всичко. VW Car-Net вече позволява записването на персонализирани изрази, както и шорткът бутони, с които да накарате Siri да управлява климатика, както и буквално да намерите автомобила си с командата „Where is my car?“.

Освен всичко това, Volkswagen предлага и платена месечна услуга за сигурност за ситуации като пътни инциденти, кражби на коли и др.

Volkswagen може и да е поредната автомобилна компания, която интегрира гласови команди в колите си, но не е първата. Платформата MBUX на Mercedes-Benz, създадена от известната мобилна компания SoundHound, също позволява манипулация на интерфейса и дори предложения за ресторанти по пътя. BMW Operating System 7.0 може да смени температурата, осветлените и стила музика в колата само, когато чуе “Hey BMW, I’m tired.” Модели на Audi, Toyota и Ford пък имат интеграция с гласовия асистент Alexa на Amazon.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
анонимен
анонимен

Много тромави, много….

Докато внедрят нещо минава 10-тки години.