Слънчевата енергия е била опция в продължение на години, дори десетилетия, но никога не се е установила на потребителския пазар по две причини. Едната е достъпността ѝ, а другата е липсата на по-голям тласък зад идеята. Калифорния може да предостави второто, ако енергийната комисия на щата прокара плана си. Ако това стане, всички нови къщи и апартаменти, които кандидатстват за жилищно разрешение от 2020 г., ще трябва да имат соларни панели.

Това обаче няма да бъде абсолютно правило. То се отнася само за сгради с височина до три етажа. Изключения могат да се правят и за домове, засенчени от дървета или сгради, чиито покриви са твърде малки, за да се инсталират соларни панели. Въпреки това, компаниите за слънчеви инсталации очакват огромен скок в принудително въвеждане на панелите, което щатът се надява да се превърне в намаляване на въглеродния отпечатък в дългосрочен план.

Естествено, има известна съпротива на идеята и е забавно, че тя идва дори от защитниците на слънчевата енергия. Строителите се притесняват, че властите се движат твърде бързо и това ще доведе цените на жилищата извън възможностите за много купувачи. Независимо от това, те трябва бъдат готови до средата на 2020 г.

Някои еколози, от друга страна, смятат предложените правила за недостатъчни и пълни с компромиси. По-конкретно, те се застъпват за правила, които настояват за „нулева нетна енергия“, което би означавало да се произвежда достатъчно слънчева енергия, за да се премахне напълно нуждата от потребление на природен газ. В крайна сметка, това беше предишната цел на щатските власти.

Колкото и идеално да звучи това, властите и някои експерти твърдят, че още не е възможно. Макар слънчевата енергия може да е достатъчна, за да компенсира дневната консумация на енергия, тя няма да бъде толкова ефективна през нощта. Това означава, че някои централи, работещи с газ, ще трябва да бъдат захранвани, за да осигурят търсенето, което от своя страна само ще увеличи въглеродните емисии.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Деева и комунистическия, даже направо тоталитаристически щат дееева. В северна корея не задължават никого да си прави къщата със соларки, в калифорния ще задължават. Кравария отдавна е избЕгала от демокрацията, ако въобще някога, това нещо го е имало там

асд
асд

Кольо никой не емигрира от Калифорния но от любимата ти русия ще си счупят краката да бягат.

Alien
Alien

Хаха правилно, онзи ден тамън се запознах с едни умни рускинчета тука в калифорния. Продали са си абсолютно всичко да да седят нелегално тук…

Кольо
Кольо

Вв кравария така еват, че хем ти го слагат, хем ти е приятно, по джендерски, а преди това вадят мозъка през ушите с айсиктирите и зомбитата не го усещат как им е от 3 ката набутан. Те си живеят в илюзията, която големите капиталисти им проектират в празните чутури.

Евреин
Евреин

А, не бе! Басма ще им цепим на гоите! Досега им продавахме за по $200К коптори от талашит, мукава и шперплат със себестойност под $10 000. Ама що сега да не им набутаме същите курници, ама със соларен покрив, по $230К? Нищо, че като мине първата буря, на мястото на къщата и все соларни измишльотини ще остане полянка с един правоъгълник на нея. Е, може и един натрошен акумулатор да остане, той е оловен и трудно ще го издуха вятъра… А гоите ако са ни платили още $20 000 за метален контейнер, заровен в двора им (това го продаваме като… Виж още »

Евреин
Евреин

Хейтър, злобата няма да те направи по-успешен, богат и вървежен. Свободата и конкуренцията са в основата на нещата. Злобата няма да ти доведе тебе лично до никакъв прогрес. Копирай никове, ние евреите не сме като теб.