Софтуерът и приставките за гледане на пиратска онлайн IPTV са пълни с вируси

10
2107

Специалистите по информационна безопасност откриха голям брой вируси в популярните приложения за пиратско гледане и стрийминг на онлайн IPTV телевизия. Експертите подчертаха, че дори и телевизионната приставката да е чиста, инсталираният в нея софтуер за пиратско гледане на онлайн телевизия винаги има един или друг вид зловреден код.

Само в САЩ потребителите на подобни хакнати пиратски устройства са милиони. Експертите заявиха, че е напълно възможно да получите както достъп до качествени безплатни филми, така и до опразнената си банкова сметка, като очевидно намекват за възможна кражба на пароли и за получаване на достъп до банковите сметки и правата за онлайн банкиране.

„На този свят няма нищо безплатно. Когато получавате едно нещо просто ей-така, вие плащате по друг начин“ – е мнението на специалистите по информационна безопасност.

CNET отбеляза, че тези модифицирани телевизионни приставки са станали истинска арена за тестване и усъвършенстване на хакерските възможности. Използват се най-новите и хитри методи за проникване в потребителските системи. Така например, модифицираните телевизионни приставки и пиратските приложения в тях непрекъснато сканират Wi-Fi мрежите на потребителите и изпращат информацията за SSID и паролите на отдалечени сървъри. Те постепенно стигат до снимките и останалата информация в дисковете. Експертите на Dark Wolfe споделиха, че една от разглежданите от тях подобни приставки е успяла да изпрати към отдалечен сървър над 1 TB данни.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
7 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
Даниел ДесподовКрушатаbootno moreжик-так Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
жик-так
жик-так

аз съм с SHOWBOXи си гледам всички нови филми и сериали безплатно, пък нека ми лрадат снимките от тв-то и мрежата 😉 Най много да ми мамерят д..к пикс хах А на тези експери колко са им платили пр филмовата индустрия за тези данни също така 🙂

Радо
Радо

Пробвай Modbro и Teatv…

no more
no more

Браво на теб,типичен селски тарикат с балкански пройзход(Бай Ганьо с други думи),който си мисли,че е „баш майстора“ на майсторите,пък е мнооооооого елементарна частица!

boot
boot

И защо не са съобщили какъв е зловредният код? Това с WiFi и как постепенно стигнали до снимките на потребителите… Не споменават кои са тези „приставки“. Действително е 100% фалшива новина.

жик-так
жик-так

Само да добавя че си имам амазон прайм абонамент от години, но предпочитам тези програми. По-удобни са за използване и навигация. Така че да ли съм Ганьо, за теб ми е през.. А ако мислиш че холивуд директори и актьори им дреме за тебе дето „си плащаш“.. уж, пак си помисли 😉

no more
no more

E то е ясно,че ти е през……..на Ганьо да му пука за нещо?Простият човек си пердаши и не го интересува нищо!

boot
boot

Ясно му е, ама на теб не е. На Ганьо му пука, на теб не. Според теб, това статия обявявяща опасност в IPTV приставките ли е? За да е такава, хората публикувалия трябва да се обосноват. Какъв софтуер са ползвали, какви приставки, какви са зловредните кодове и т.н.
От тази статия, разбрах само, че „спецялисти“ са стигнали до извода, че IPTV приставките не са надеждни. Ама дали упоменатите спецялисти ще споделят как са стигнали до това заключение – Божа работа. То и вируси за Уиндоус има, ама това не кара „спецялистите“ да „открият“ какъв риск е ползването на тази ОС.

Ратнемок
Ратнемок

Липсва надписа за платено съобщение 🙂

Крушата
Крушата

Земята е опасна планета за живеене, защото там е хабитатът на множество хищни животни, пренасящи болести насекоми и бозайници, птици и фанатизирани екстремисти (политици, терористи и анархисти, изброени умишлено точно в този ред според вредата, която нанасят и степента им на опасност). Ако бяхте извънземно и знаете за това, бихте ли дошли на тази планета? Аз не бих. Това е кратък преразказ на статията отгоре, защото да я цитирам ми е забранено от европейската директива №13. Коментарът ми е, дори и да ви е забранено да сложите линк към оригиналната англоезична публикация (в случай, че не сте вие авторите), би… Виж още »

Даниел Десподов
Даниел Десподов