Социалните мрежи не генерират големи продажби

0
27
Всяка социална мрежа си има своя специфика и аудитория, а създаването на фен-страници в тях покриват разходите за тяхното поддържане. За това съобщи маркетинговият директор на онлайн-магазина за дрехи и обувки LeBoutique Юлия Шилова.

„Ние за себе си гледаме на страниците ни в социалните мрежи, като репутационен компонент, без който съвременната компания не може да мине. И за нас това е елемент за поддръжка на клиентите: много наши клиенти предпочитат да задават въпроси относно поръчките точно на лични съобщения в социалните мрежи.“, твърди Юлия Шилова.

По думите й, всяка от мрежите има свои особености и своя аудитория. Дори едни и същи хора в различните социални медии се държат по-различен начин.

Експертът пояснява, че работата със социалните мрежи определя какво продаваме и на кого. Освен това, е важно да се вземат предвид особеностите на медиапотребленията в дадена конкретна мрежа и да се разграничава работата с развитието на общността в социалната мрежа и рекламата.

„За нашия онлайн-магазин приоритет не е работата с twitter, тъй като там просто липсва нашата аудитория. linkedin също не е сред приоритетите ни, защото в тази мрежа аудиторията дискутира предимно бизнес въпроси“ – обяснява Юлия Шилова.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари