Група експерти от Google, Microsoft, Масачузетския технологичен институт, Нюйоркския университет, Станфорд, Spotify и AI Now излязоха с апел към Министерството на вътрешната сигурност на САЩ да преосмислят решението си да използват автоматизиран софтуер и машинно обучение за подбор на имигрантите и хората, които искат посетят САЩ, предава nextgov.com.

Плановете на Вашингтон предвиждат използването на технологична платформа, която ще преглежда публикациите в социалните мрежи и Интернет на даден човек, за да определи дали той ще може да е „член на обществото с положителен принос за него“ или представлява опасност за сигурността на САЩ. Решението за осъществяването на този вид мониторинг, наречен също „екстремен подбор“ (extreme vetting) беше подписано от американския президент Доналд Тръмп през юни. Според 54-мата експерти, подписали се под декларацията, въпросните намерения не биха могли да бъдат определени от машинното обучение или някакъв вид автоматизиран подход, достъпен ни днес. „Поради това, че тези характеристики трудно биха могли да бъдат определени (ако въобще е възможно) и измерени, всеки един алгоритъм ще се нуждае от „опосредствени белези“, които по-лесно могат да бъдат наблюдавани, но могат да нямат връзка или тя да е нищожна по отношение на въпросните характеристики“, пишат специалистите. Въпросните белези, като да речем, дали въпросният човек има нормална работа или заплатата, която получава, могат да бъдат счетени за полезни за обществото, което може да доведе обаче до това голям брой по-бедни хора да не могат да влязат в САЩ.

The Intercept прави интересна забележка по отношение на въпросната декларация. От списъка с подписалите се отсъстват имената на представители на IBM, компанията, която създава софтуерът, с който ще се осъществява въпросния мониторинг.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
6 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
:)))
:)))

За да се интегрира човек добре в обществото на Кравефермата, трябва ИТМ-а му да е с по-висока стойност от IQ-то му 😀 Аз лично бих посетил щатите само с полет на Ту-160М, така че оценката на техните ИИ ми е през да не казвам коя част от анатомията и не се притеснявам да изразявам свободно мнението си в мрежата.

Анонимен
Анонимен

Аве мълчи си – ще заразят калдата през js за да ти намерят ip.
Така заразиха blog bg за да съберът ip на пишещите против.
Сега blоg bg e с изслючен js.

Капиталист
Капиталист

Психопат, вие сте психопати!

Масон
Масон

Точно така, ние масоните следим всеки ваш ход навсякъде, гледаме IP-та за да установим кой пише срещу най-великия ни проект – САЩ. Ще те намерим.

Име
Име

оценката на техните ИИ ми е през да не казвам коя част от анатомият.
и не се притеснявам…..

В бг има 4 официални и 4 неофициални воени бази – оная ти работа ще окапе в някой таен затвор(контролирано давене не е мъчение).

ИИ e навсякъде
ИИ e навсякъде

1984

От монети, от марки, от корици на книги, от знамена, от плакати, от опаковки на цигарени кутии – отвсякъде.

Очите неизменно те следят, а гласът те обгръща.

Заспал или буден, на работа или на масата, у дома или навън, в банята или в леглото – не можеш да се измъкнеш.

ИИ e навсякъде
ИИ e навсякъде

В повечето случаи нямаше съд, нямаше съобщение за арест.

Хората просто изчезваха, винаги през нощта.

Името се заличаваше от всички списъци, изтриваше се всеки спомен, че нещо някога е направено, отричаше се цялото съществуване и после се забравяше. Така унищожаваха, заличаваха, а след това обикновено се казваше: „изпарили са го“.

Bit
Bit

Интересно във времевата линия на биг брадър(Opyeл 1984) има монети{IoT} ?!?

В монетие има инсталирани камери/звук + IoT{веднага предават на биг брадър}

Биткойна отдавна е унищожен.