Новите спътници на компанията DigitalGlobe могат да фотографират най-различни обектни на повърхността ба Земята в най-фини детайли и дори да прочетат разтворена книга на масата.

Засега космическите апарати могат да правят по две подобни снимки на ден, а към 2020 година спътниците WorldView Legion ще могат да заснемат планетата на всеки 20 минути. А по-късно ще могат да излъчват информация в реално време за всяка точка от планетата.

Спътниците WorldView Legion засега могат да правят снимки с резолюция 20 и 50 сантиметра, която по-късно ще бъде увеличена. Космическите апарати на DigitalGlobe могат да заснемат фотографии около 40 пъти дневно. Първите сателити WorldView Legion ще бъдат изведени в орбита през 2020 година, а втората партида – през 2021 година.

DigitalGlobe предлага услугите си на правителствените агенции, нефтените компании и на собствениците на търговски мрежи. Компанията ще предоставя по поръчка необходимите данни от съответните точки, като например преместването на ракетните инсталации за изстрелване, изсичането на големи масиви дървета, броя на паркираните автомобили около търговските центрове и т.н.

Очаква се DigitalGlobe да стане лидер в спътниковите данни. Компанията възнамерява да се обедини с комуникационния гигант MDA, след което те ще владеят 54% от този специфичен пазар.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

46 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари