Новите спътници на компанията DigitalGlobe могат да фотографират най-различни обектни на повърхността ба Земята в най-фини детайли и дори да прочетат разтворена книга на масата.

Засега космическите апарати могат да правят по две подобни снимки на ден, а към 2020 година спътниците WorldView Legion ще могат да заснемат планетата на всеки 20 минути. А по-късно ще могат да излъчват информация в реално време за всяка точка от планетата.

Спътниците WorldView Legion засега могат да правят снимки с резолюция 20 и 50 сантиметра, която по-късно ще бъде увеличена. Космическите апарати на DigitalGlobe могат да заснемат фотографии около 40 пъти дневно. Първите сателити WorldView Legion ще бъдат изведени в орбита през 2020 година, а втората партида – през 2021 година.

DigitalGlobe предлага услугите си на правителствените агенции, нефтените компании и на собствениците на търговски мрежи. Компанията ще предоставя по поръчка необходимите данни от съответните точки, като например преместването на ракетните инсталации за изстрелване, изсичането на големи масиви дървета, броя на паркираните автомобили около търговските центрове и т.н.

Очаква се DigitalGlobe да стане лидер в спътниковите данни. Компанията възнамерява да се обедини с комуникационния гигант MDA, след което те ще владеят 54% от този специфичен пазар.

48
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
40 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Azhen
Azhen

По всичко си личи че много скоро няма да сме толкова свободни както сега… първо алгоритми които предвещават престъпления в реално време , сега и денонощен мониторинг на всички хора по света.КОЙ държи и управлява с тази информация ? Хомота се затяга… около всички нас.

До Azhen
До Azhen

И Майкрософт са виновните, нали? С шпиониращият им Windows 10 които ни наложиха без нашето съгласие. Ако си с Linux „Debian“ (например) е невъзможно „денонощно да наблюдават и следят хората“, нали? Linux е свободен и няма „денонощен мониторинг“ върху него!

Debian
Debian

Да, точно така. Линукс е свободен и няма мониторинг върху него, докато Виндовс 10 е като хибрид между игрална конзола и телевизор, но излъчва само един канал – Микромек ТВ. Става само за идиоти които по цял ден играят игри и гледат порно. Вече дори за С# не е нужно да си с Виндовс, защото има MonoDevelop и .NET Core. Микромеките пуснаха и SQL Server 2017 за Линукс и дори казаха, че на Линукс работи по-добре. В самия Виндовс 10 вкараха Убунту. На Azure може да си поръчаш виртуалка с която искаш Линукс дистрибуция. Тва е положението…все повече Линукс си… Виж още »

Калин
Калин

Тва Линукс сектантите не разбирате, че обиждайки потребителите, няма да ги привлечете към негодната за ползване от нормални хора ОС Линукс.

Коментар
Коментар

негодна, защото ти никога не си я ползвал, или щото не ти стига …нещо, че да я ползваш.

Калин
Калин

Да не съм я ползвал, да не съм я ползвал, колко да не съм я ползвал?
На времето в университета съм писал код по кернела 😀

До Debian
До Debian

Престани, да обиждаш хората на „идиоти“! Разбрали ме бе, ЕЙ? Не ти прави никаква чест! И защо – защото използват Windows 10. Ти нормален ли си бе, ЕЙ? Я по-спокойно! Много на сериозно ли се взимаш с тоя Линукс „Дебиан“ бе, ЕЙ? Смешник… Я ми кажи, колко хора я използват? Майка ти, не те ли е учила да се държиш учтиво, възпитано и любезно с хората? Така ли се държиш и в живота бе, ЕЙ? И последно: На колко години си? От къде си? Как не си пред мен, да ти натреса един!

Debian
Debian

Успокой се, чиче. Нещо си изпусна нервите май? Да не се засегна?

Шишо
Шишо

Тъпа пасмина повлякла се от шибна сайт са линухчиите

Линус не става олигофрени
Линус не става олигофрени

Скоро пробвах тоя префален линус и се помъчих да инсталирам виртуална машина щото на линус върви само тетрис ама останах гръмнат като разбрах че трябва да се инсталира един вагон работи от „хранилището“ и да се деинсталират два вагона работи щото пречели и т.н Цялото приключение беше около час и половина и накрая успях! Ха ха ха! Викам си кой ша е тоя пишман бизнесмен дето ша си хаби времето за някаква си глупава ОС ,която в крайна сметка я има само за да се занимава със собствените си проблеми?!?

Коментар
Коментар

„разбрах че трябва да се инсталира един вагон работи от „хранилището““… ми, нищо не си разбрал. Такива, като теб могат да се радват, че има ос по възможностите им.

Линус не става олигофрени
Линус не става олигофрени

Май ти не си разбрал. Казах иронично(меко казано) че това подобие на ОС е губи време и никой сериозен човек няма да си губи времето да се занимава с глупости! Не взимам пари и не поддържам никоя ОС. Просто използвам тази която ми осигурява бърза печалба и доходи без да се занимавам със самата нея!
Я като много знаеш си отвори магазин и три дена инсталирай драйвърите на принтера от Линукс и обясни на клиентите че ще ги обслужваш след това(незнайно колко време) с космическа,велика и т.н ОС . Повярвай ми,никой не се интересува от това!

Debian
Debian

Единствения олигофрен в случая си ти! Ти на Виндовса значи никога нищо не инсталираш, така ли? А хранилища въобще има ли? Плати ли си лиценза на Виндовса, или не ти стигат парите, нищо че си велик „бизнесмен“, и го караш с пиратски активатори? Това, че не можеш да инсталираш един драйвер за принтер показва колко са тъп и неграмотен, кой те знае какво гаражче имаш и вече се мислиш за големия бизнесмен. На никой не му пука какво ползвате в смешните си гаражни фирмички! Само ще ти кажа, че в Google никой не ползва Виндовс, а това е компания по-богата… Виж още »

Калин
Калин

Човекът описва типичен проблем, който имат нормалните потребители, които не са ИТ специалисти, когато се опитат да направят нещо на Линукс. Невъзможно е за неспециалист да се оправи.
А линукс-сектантите с неадекватните си коментари и обиди още повече отблъсквате хората, вместо да им помагате!
Разбирам, че ви се вдигат пи*ките от кеф, ама това е комплексарщина 😀

Коментар
Коментар

ок, да говорим с факти- човека е написал пълни глупости. virtualbox се инсталира с 3-4 реда, подробно описани в документацията, дори с търсенето и копирането става пак по-бързо околкото на боза. Линукс-а се развива, колкото и да не ви се ще, описаните проблеми са изключителна рядкост.

Калин
Калин

И механика в сервиза ми се хили, когато му обясня, как съм се опитал да си сменя крушката на фара сам, за него работа за 2 минути 😀
Сещаш ли се къде е приликата?

Коментар
Коментар

Ами не, не се сещам. Като си се захванал с виртуалки, трябва да имаш поне елементарни познания. Стъпките са описани подробно, че дори уиндоусоносител може да се справи.

Калин
Калин

Не се сещаш, щот не ти отърва 😀

Коментар
Коментар

не, щото според таз твоята логика, щом не можеш сам да си смениш крушката (за 2 минути а ти е онело час и 1/2) – колата ти е тъпа и се опитваш да убедиш всички, как не става за нищо.

Калин
Калин

Цъ, не ми трябва да съм майстор, за да си карам колата.
За разлика от линукс, къдет трябва. Всеки нетехничар или не ИТ специалист опитал Линукс се сблъсква с този проблем. A всяко желание се изчерпва още с „подробно описани в документацията“ 😀

Коментар
Коментар

превръщането на комп-а в хост майсторска работа ли е (според теб), а инсталацията на уин? Документацията е предимство – не недостатък особено, когато е написана добре. Явно от много време не си бутал линукс, инсталацията е доста интуитивна. Лично аз не съм имал проблем с графична карта или принтер от години.

Калин
Калин

Къв хост, кви 2 стинки? Не искаш да разбереш, че обикновенните потребители не схващат за какво говориш. В момента, когато искат нещо повече от стандартаната инсталация на Линукс, стигат до „read the fucking manual“. И там свършва вскичко. Никой нормален потребител няма да си губи времето с подобни глупости. Линукс е негостоприемен за хората, които не го познават. На Уин ще цъкнеш тук, ще цъкнеш там, на 5тия път ще стане. Но Уин ти позволява да правиш глупости. За да направиш нещо на Лин, трябва преди това да изчетеш, както се изрази колегата, два вагона глупости. За нормалния потребител това… Виж още »

Debian
Debian

Калине, тук сме в секция „ИТ Новини“ в сайт посветен на ИТ и се предполага, че пишат ИТ специалисти, а не „обикновени потребители“. Чаткаш ли или си чак толкова малоумен? Отиди във форума на БГ мама и там се прави на капацитет. Аз, примерно, като не разбирам от коли не съм отишъл във форума на БМВ да се правя на разбирач. Ти и онзи трол „До …“ осрахте целия сайт с тъпотиите си!

Калин
Калин

Разбира се. Винаги можеш да ограничиш дискусията до 5тимата, които ползвате Линукс и да се залъгваш, че това е представителна извадка, според която Линукс е по-по-най 😀

Коментар
Коментар

зададох ти въпрос – не ми отговори и почна да овърташ. Стандартната инсталация включва всико необходимо за стандартен потребител, ако беше ползвал (последните 6-7г.) некъв линукс с gui щеше да знаеш. Synaptic Package Manager и GDebi, правят инсталацията на софтуер елементарна (с цъкане на мишката и изписване на желаното). “ Уин ти позволява да правиш глупости“ води до „Цялото приключение беше около час и половина и накрая успях!“ – (типично упорство на уиндоусоносител бутай, цъкай, накрая ще стане) и ти смяташ тва за позитивно? Работата с файловата система и софтуера е идентична. Разликата е в инсталирането на софтуер и вече… Виж още »

Коментар
Коментар

Най-лошото е, че разпространявате неверни твърдения, дали от липса на познания, дали от заблуда, дали от финансови или други подбуди можем само да гадаем. Факт е, че на бозата има стабилна алтернатива и не само на ос-а ами и на почти всички решения, които предлагат меките. На някой хора не им оттърва и се надяват хората да останат вечно „прости“ нищо, че решението на меките в не малко случаи иска дори повече учене и е безобразно скъпо.

Калин
Калин

Продължаваш с мантрите. Че на теб ти е удобно, не означава, че за другите е така. Както каза човекът по горе – „която в крайна сметка я има само за да се занимава със собствените си проблеми“. Хората искат бързо и лесно, без да инвестират време за ненужни за тях неща, като например да опознават Линукс. А Линукс е негостоприемен към тези, които не го познават.

До Debian
До Debian

Само ти не си олигофрена, нали? Лесно е когато обиждаш. И престани вече с този Google, ясно ли ти е? „в Google никой не ползва Виндовс“ – прекаляваш бе, човеко! Аман от тебе вече…

Debian
Debian

Смешно е да ми кажеш, че прекалявам, при положение, че под всяка статия пишеш поне 10 коментара колко е велик Виндовса и как нищо друго не става. Ако ти е къса паметта, погледни малко по-нагоре и виж, че ти започна този спор. Ти, не аз. И как не те досрамя да спреш, виж че навсякъде събираш минуси. По 30 минуса и 2 плюса получаваш на коментар. Осра целия сайт.

До Debian
До Debian

Windows 10 не е велик – просто става и не е лош, това е! Линукс и Мак също са добри, като алтернативи – евала, че искате да ги ползвате. Ама по кротко с Windows – изхвърляте се твърде много в абсурдни обвинения! Повечето хора сега, отдава имат по два или повече компютъра. Служи му на единият Windows 10 за игри, филми, музика… идеално! А на другия Линукс! С него ще ходите на работа, ще ви бъде полезен и най-вече на него ще държите важните си лични данни. Това е! Какво ми пишете само глупости!

Debian
Debian

Добре, айде да спрем вече, че им омръзна.

paz
paz

Няма никакво значение дали си на Windows или на Linux. Докато има задни вратички в софтуера и в хардуера за мониторинг, логове и т.н. (да не говорим за бисквитките) все ще бъдеш следен. За да си сигурен трябва сам да си пишеш софтуера и правиш хардуера. А най-сигурно е да отдидеш в гората и да забравиш всякакви технологии. Сигурността е отживелица за повечето. Заместена е с психично социално отклонение с желанието да споделиш какво си ял през 5 минути, къде си бил през 5 мин, какво си постигнал в живота през 5 мин и фразата „аз няма какво да крия!?!?!“.… Виж още »

Techhead
Techhead

Вероятно вече 3 млд. овце доброволно са в социалните мрежи, редовно си снимат храната, която ядат и я качват във Фейсбук, Инстаграм и т.н. Все пак можеш да отказваш бисквитките и дори да нямаш камера на компютъра или да и сложиш лепенка. Имаш някакви варианти. Хората са тъпи, това е най-големият проблем. Никой не ги прави зависими.

До Techhead
До Techhead

ХаХаХа… „3 млд. овце“ – интересно, ти каква овца си? „Хората са тъпи“ – ти не си ли един от тях? Или си светец? Всички сме – малко или много!

Techhead
Techhead

Аз нямам регистрации в социални мрежи, нямам камера на компютъра и приемам бисквитки когато искам. Не ми дреме за другото, нека пробват да ме следят. Веднъж ми предложиха бърз кредит по смартфона и им теглих една майна. Мобилният оператор явно им дава телефоните на хората, но почти никой не им се връзва. Мога да блокирам имейли и спам. Просто не ми трябва повече сигурност от това.

Techhead
Techhead

Дори да ме снимат и следят всеки ден със сателити, софтуер и професионални фотографи, няма да открият нищо интересно. Тези ресурси трябва да ги има и да са насочени към гетата и Третия свят, защото оттам идва мнозинството терористи и бандити.

Василев
Василев

Хората постнали статия за сателити, космоса, ала-бала …… нашите момчета седнали да си мерят пи*шките на тема Linux or Microsoft 😀 😀 😀

Debian
Debian

Заради тъпия трол който дори няма ник и винаги се пише „До ….“ и не спря да осира всяка статия. Омръзна ни да му четем простотиите.

До Debian
До Debian

@Debian: Ох, човеко – какво да те правя?… Нямал съм ник. Ами, то така или иначе всички сме анонимни… Пиша се „До …“ за да се разбира най-лесно до кого пиша – сега разбра ли? Така реших и за сега така ще бъде. В случая сега пиша на теб „До Debian“; ако пишех на @Василев – щеше да бъде „До Василев“. Иначе „До …“ така че се разбира. А пък, ако на теб не ти харесва това – не ме интересува! За второто не мисля, че съм „тъп трол“ които пише „простотии“ – не задължавам никои да ме чете! Да… Виж още »

Toto Poto
Toto Poto

До всички линуксчета.

Когато някой от вас успее да инсталира ето това-
https://support.industry.siemens.com/cs/document/109745984/delivery-release-for-step-7-v14-sp1?dti=0&lc=en-WW
на вашите машинки ще ви призная че сте МАЙСТОРЧЕТА.

На мен това ми носи паричките и съм си го метнал на Вин 10 Про с официален лиценз. Не ми пука че ме следат.
А вас като ви е страх си наврете главите у пясъко като едни хубави птици наречени ЩРАУСИ.

Debian
Debian

Мерси, не ми трябва.

До Toto Poto
До Toto Poto

Абе, никои не те следи бе човек! Това нещо, със следенето от Майкрософт са такива глупости… Нали, има опции за спирането. Знам, че не е напълно пълно но все пак е нещо – да не правим драми! Използвай си спокойно Windows 10 щом си доволен от него! Аз от 2 г. съм на него и не съм умрял. „linux-bg.org“ са такива хейтъри – да не ти разправям! Сами си вярват на глупостите и критиките! Само са едно нещо са прави – и то е, че Линукс е безплатен, с отворен код и няма вируси. Затова и не ги нападам, защото… Виж още »

Пенчо
Пенчо

И аз не ползвам линукс но уиндоус 10 има вгредн кейлогер и праща всичко на майкрософт освен това е пълен с бъгове. 7 е най добрия засега

До Пенчо
До Пенчо

Лъжеш! Къде Windows 10 e „пълен с бъгове“ бе? Кажи истината! Докато не обясниш, аз съм правият в случая! Windows 7 е пълният с бъгове – по добре Линукс използвай!

Пенчо
Пенчо

Като не е пълна 10-ката с бъгове, защо няма начин да му спреш ъпдейтите? Докато при Win 7 инсталирам версия от 2015г., преди да нахакат и в 7-цата модули за телеметрия и кейлогери, забранявам ъпдейтите и машините си работят с години без никакви грижи и проблеми…

До Пенчо
До Пенчо

Ъпдейтите – бъг? Пак няма смисъл! Толкова едно 5-10 мин. на месец не можеш да отделиш за рестартиране и готово? Че си ми тръгнал да ги спираш? При Windows 10 последният ъпдейт беше „1703 (10.0.15063.540) (August 8, 2017)“! А при Windows 7 – „Latest release: Service Pack 1 (6.1.7601) / February 22, 2011; 6 years ago“ както и „Mainstream support ended on January 13, 2015“! Така че, какви сериозни „ъпдейтите“ очакваш Windows 7 да получава? А пък и мога да ти кажа същото: От както съм минал на Windows 10 (30.07.2015 г.) – машината си работи без никакви грижи и… Виж още »

До До
До До

Наистина ли не осъзнаваш колко глупости си написал до тук ?

Radical Vision
Radical Vision

Да следят бе, простите примати и селтаци и простаци, особено тия в БГ…