Срещу Toshiba е заведено 32-ро поредно дело във връзка със счетоводния скандала през 2015 г.

2
223

Срещу Toshiba е подаден 32-ри пореден съдебен иск, свързан със скандала от 2015 г., когато излязоха наяве факти за умишлено надценяване на приходите в счетоводната отчетност на дружеството.

Този път претенции към японския кангломерат предявиха два корпоративни акционера. Те изискват от Toshiba обезщетение в размер на 572 милиона йени (5,08 милиона щатски долара).

С оглед на последното дело, общата сума на изискванията за възстановяване на загуби срещу Toshiba, след като компанията призна за манипулацията на платежните документи и приписаната излишна печалба в продължение на няколко години, достигна 139,6 милиарда йени, или повече от 1,2 милиарда долара, съобщи Nikkei.

От Toshiba съобщиха, че в прогнозата за текущата финансова година, която ще продължи до март 2018-та, вече са взети под внимание възможните последици за финансовите показатели на дружеството от поредния иск. В случай на необходимост, за второто фискално тримесечие ще бъдат извършени допълнителни отчисления от резервите в случай на загуби от съдебния процес, добавя Toshiba.

Около две седмици, от началото на октомври, агенция „Ройтерс“ съобщава за още едно дело срещу Toshiba, също свързано със скандала от преди две години. Група от чуждестранни инвеститори поискаха обезщетение в размер на 21,8 милиарда йени (194 милиона долара).


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари