Стартираха Windows 10 на калкулатор

6
4119

Разработчикът на приложения, известен в Twitter с никнейма си @imbushuo, публикува в уеб пространството няколко снимки, показващи, че е успял да стартира Windows 10 IoT на калкулатор на HP.

Windows 10 IoT е специална версия на Windows 10, предназначена за използване в устройствата от концепцията „интернет на нещата“ и изобщо не е проектирана за калкулатори. Но може да си инсталира в някои модели на миникомпютъра Raspberry Pi.

От друга страна, HP Prime Graphing Calculator съвсем не е обикновен, а много усъвършенстван калкулатор. Той има доста голям екран с резолюция 320х240 пиксела и мощен високопроизводителен процесор за сложни инженерни изчисления. Вижда се, че операционната система се стартира и се появява характерното лого на Windows 10.

Самата Windows 10 IoT няма собствен графичен интерфейс, а @imbushuo заяви, че е успял да хакне операционната система по такъв начин, че става възможно стартирането на UWP приложенията от магазина на Microsoft, както и фонови процеси. Калкулаторът HP Prime Graphing Calculator има само 256 MB оперативна памет и по-голямата част от приложенията не могат да работят на това устройство.

Въпреки, че след излизането на логото и възможността за стартиране на някои UWP приложения, пълноценното използване на Windows 10 IoT не е възможно. При появата на грешка операционната система иска инсталационния диск, което означава, че не й достигат някакви файлове или драйвери, Но @imbushuo каза, че щом е успял да получи достъп до Windows Boot Manager и интерфейса на Windows 10, ще се справи с възникването на тази грешка.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
U4en
U4en

„успял да стартира Windows 10 IoT на калкулатор на HP“ е доказано със снимка с текст „Windows failed to start“
позорно безсмислена „статия“

Minko
Minko

Твоите съждения и невежество са позорно безсмислени.

ngc-bg
ngc-bg

Това го правихме с netBSD 2002 година. Подкарваше се върху тостер „Тефал“, модела с наклонена кошница… 😀
Не че имаше много смисъл, но си беше гордост да го подкараш върху най- странните устройства наоколо.
Та дали е *nix, linux, а явно от скоро и Windows, това си е демонстрация на умения, инвестирано време и show-off най-вече, за пред geek приятелчетата :)))
В днешно време ще събере и лайкове / коментари, което беше малко по-различно с мейл листите и групите, но крайният ефект е постигане на репутация и хейт.
Браво на момчето!

Fermin
Fermin

калкулатора незаслужава такова неуважение и подигравка… Win 10 …

Dave
Dave

Интересно на снимките се вижда че дори и на калкулатора неще да тръгне… Бъг 10 си спазва традициите! Браво!

Юзер
Юзер

Windows failed to start… Мда , това е най-достоверното доказателство че Вин10 е УСПЕШНО инсталирана .
И какво още чака Разработчикът Имбушо и не закача един външен Optical Drive с диск на Уиндоус и да завърши инсталацията .