Стартиращата компания Nikola продължава да губи сериозни финансови средства

3
586

Производителят на електрически камиони Nikola съобщи че приключва третото тримесечие на тази финансова година със загуба от $117 милиона. В публикувания финансов отчет компанията даде информация и за сделката с General Motors, както и за изграждането на електрическият товарен автомобил Nikola Tre.

Към днешен ден в банковите сметки на Nikola са налични малко над $900 милиона. Според финансовите експерти, тези финансови средства ще са стигнат на компанията за около две години при сегашните темпове на разходи. По този начин Nikola има време до 2022 година или да започне да генерира приход, или да привлече още повече пари от инвеститорите.

В основата на стратегията на Nikola бе съвместната работа с по-опитни производители на камиони, които оказваха помощ на стартъпа по проектирането и производство на товарни автомобили. В своя тримесечен финансов отчет Nikola съобщава за партньорство с италианския производител на камиони Iveco, с който стартиращата компания създава електрическия камион  Nikola Tre, задвижван с акумулаторни батерии.

Nikola възнамерява да започне производството на Tre в своя собствен завод, който сега се строи в Аризона. Строителството на тази фабрика бе анонсирано на 23 юли тази година, като партньор в този проект е компанията Walbridge.

Да си припомним, че през месец септември компанията Nikola не за първи път бе уличена в лъжа. Според авторитетното издание Financial Times, както и от данните на компанията Tesla се вижда, че основателят на Nikola Тревър Милтън е закупил концепцията за външния вид на електрическия товарен автомобил Nikola One от хърватски дизайнер.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари