Стартъпът Bowery Farming привлече още $20 милиона инвестиции за разширяването на своята верига от вертикални ферми. Към днешен ден младата компания отглежда над 80 сорта зеленина.

Индустриалният селскостопански стартъп Bowery създава фермите на бъдещето. За разлика от традиционните открити ферми, Bowery отглежда зеленчуци в многоетажни конструкции, осветени от светодиоди, имитиращи естествена слънчева светлина. Фермите за изградени във вътрешността на гигантски складове в Ню Джърси. Вместо в почва, растенията се развиват в богати с хранителни вещества съдове с вода, поставени в рафтове, заемащи пространството от пода до тавана. Различни сензори следят условията и развитието на растенията, като целия процес се регулира от сложна компютърна система.

Компанията привлече $20 милиона инвестиции от General Catalyst, GGV Capital и GV (Google Ventures). Благодарение на полученото финансиране, стартъпът ще построи още ферми, ще наеме повече хора и ще отглежда повече култури.

Според създателя на стартъпа Ървинг Файн, Bowery получава 100 пъти повече продукция на квадратен фут, отколкото традиционните ферми.

Миналата година стартъпът привлече инвестиции в размер на $7,5 милиона и започна да продава своите продукти на известната верига Whole Foods, както и да ги представя в ресторантите.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

3 коментара за "Стартъпът Bowery привлече $20 милиона инвестиции за развитието на вертикалните ферми"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Коментар
Коментар

Няма спор, че е изгодно ама тез „хранителни вещества“ от къде идват а ?

Митко
Митко

Химия бате! Там няма грам пръст, всичко е химикали и вода. А после ревем, че храната била боклук. На този който трови хората по този начин трябва да му счупят ръчичките. Прочее тук няма никакво открития, много от съвременните ферми произвеждащи много, но вредни храни правят нещата по същия начин. За да е качествена една храна се иска изобщо да не са използвани изкуствени торове, а тук няма нищо друго освен химия.

Анонимен
Анонимен

Вика ми комшията, като прочете тая статия: – „За ко им е на тия да ги праят разните ферми, те субсидията от стартъпа си е взеха и надвзеха, че и още 20 билионки отгоре, вече са мулти милионери и могат шапка на тояжка да въртят цял живот и то не само един живот.“