Стартъпът Bowery Farming привлече още $20 милиона инвестиции за разширяването на своята верига от вертикални ферми. Към днешен ден младата компания отглежда над 80 сорта зеленина.

Индустриалният селскостопански стартъп Bowery създава фермите на бъдещето. За разлика от традиционните открити ферми, Bowery отглежда зеленчуци в многоетажни конструкции, осветени от светодиоди, имитиращи естествена слънчева светлина. Фермите за изградени във вътрешността на гигантски складове в Ню Джърси. Вместо в почва, растенията се развиват в богати с хранителни вещества съдове с вода, поставени в рафтове, заемащи пространството от пода до тавана. Различни сензори следят условията и развитието на растенията, като целия процес се регулира от сложна компютърна система.

Компанията привлече $20 милиона инвестиции от General Catalyst, GGV Capital и GV (Google Ventures). Благодарение на полученото финансиране, стартъпът ще построи още ферми, ще наеме повече хора и ще отглежда повече култури.

Според създателя на стартъпа Ървинг Файн, Bowery получава 100 пъти повече продукция на квадратен фут, отколкото традиционните ферми.

Миналата година стартъпът привлече инвестиции в размер на $7,5 милиона и започна да продава своите продукти на известната верига Whole Foods, както и да ги представя в ресторантите.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари