До 19 юни студенти могат да кандидатстват за Лятната практика на Experian

0
111

За 5-та поредна година се организира Лятната практика на  Experian – световен лидер в предоставянето на информация и аналитични решения. В българския офис се намира над 20% от аналитичния капацитет на компанията.

Лятната практика на Experian ще се проведе в периода 17-28 юли 2017 г. Тя е насочена към бакалаври след втори курс или магистри по Математика, Иконометрия, Статистика, Финанси или сходна специалност.

“Experian отключва силата на данните, за да създаде възможности за потребителите, компаниите и обществото. Ние съхраняваме информация за 918 милиона хора и 107 милиона компании по света. Но тяхната най-голяма ценност е в нашите знания и умения да ги анализираме. Ето защо ние развиваме таланти в сферата и всяка година провеждаме Лятната практика на Experian, за да дадем реална представа на студентите за приложението на математиката и статистиката в нашата работа“, –  коментира Мая Миланова, оперативен мениджър на Experian за България.

По време на Лятната практика на Experian студентите ще приложат знанията си по статистика, като придобият умения по моделиране и разработване на стандартизирани скор карти. Крайната цел е да създадат финансов модел, оценяващ кредитния риск, като се използват реални данни. Студентите ще се запознаят със специално разработения софтуер на Experian – Modelling Development Studio.

Участниците от миналогодишната практика споделят, че най-голямата полза от обучението е изготвянето на бизнес стратегия и определянето на зависимостите, които се гледат при анализирането на данни. Някои от тях признават, че са видели реалната полза от изучаването на математика и статистика и това ги е мотивирало да продължат с усилията си в тази посока.

Крайният срок за кандидатстване е 19 юни 2017 г. Студентите трябва да попълнят формуляр на официалната страница на програмата .


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари