Спомняте ли си Стив Балмър, който обича да крещи, да размахва ръце и да показва странни реклами? През 2014 година Балмър напусна Microsoft и реши да излекува горчивината с шопинг – купи баскетболния отбор LA Clippers за $2 милиарда, а сега се оказа, че не само големия спорт интересува бившият ръководител на софтуерния гигант.

Стив Балмър стартира нов и много интересен проект. Това е публична онлайн база данни, благодарение на която всеки желаещ може да получи конкретна и достоверна информация за доходите и разходите на американското правителство. Сайтът се нарича USAFacts и обединява на едно място огромни количества статистика и финансови отчети от последните три години, събрана от 70 федерални източника на информация. Данните предварително се обработват от група внимателно подбрани и добре подготвени професори, икономисти и анализатори. Сайтът вече функционира.

В интервю за The New York Times Стив Балмър подчерта, че този сайт е предназначен преди всичко да помогне на хората да разберат “за какво точно правителството харчи техните пари“.

Новият проект е струвал на Балмър $10 милиона. Част от тях е изразходвана за подбора на екипа и за обработката на данните. Бюджетът на държавата е най-внимателно подреден по всички пера и веднага се разбира, колко и за какво се харчи.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

11 коментара за "Стив Балмър създаде уеб-сайт, който показва къде отиват парите на американските данъкоплатци"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка