Сундар Пичай: Google не възнамерява да представя интернет търсачка в Китай

2
329

По време на изслушване в Конгреса на САЩ, ръководителят на Google Сундар Пичай заяви, че неговата компания не възнамерява да пуска интернет търсачка в Китай, но не изключва тази идея. Неотдавна властите и законодателите на САЩ изразиха безпокойство, че Google разработва търсачката с цензура Dragonfly, в случай че интернет гигантът отново навлезе в китайския пазар.

Към днешен ден ние нямаме планове за интернет търсачка в Китай“ – каза Сундар Пичай в пред Камарата на представителите в САЩ. И допълни: „Ние създадохме един вариант, само за да видим, как би изглеждало в този случай търсенето в интернет. Проектът бе реализиран за кратко време и доколкото ми е известно, върху него работиха около 100 души„.

Пичай каза под клетва, че към днешен ден Google няма никакви уговорки с Китай и ако един ден корпорацията реши да направи подобна търсачка, то това ще бъде напълно прозрачен за американските политици процес.

Първата информация за тайнственият проект Dragonfly се появи през месец август тази година, след което служителите на Google протестираха срещу създаването на цензурирана интернет търсачка за Китай. Тогава ръководителят на Google каза, че подобна търсеща система би имала успех в Китай. Но китайските медии съобщиха, че едва ли Google ще получи подобно разрешение.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари