fbpx
0 C
София

Съдят Canon за това, че скенерът не работи когато свърши тонера на принтера

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Притежателят на многофункционалното устройство Canon Pixma MG6320 Дейвид Лъкрафт заведе съдебно дело срещу компанията Canon USA заради това, че устройството спира да работи, когато свършва тонера на принтера. В този случай спират да работят вградения скенер и факс.

В заведения съдебен иск се казва, че тонерът не е необходим за сканиране на документи или за изпращане на факсове. Тоест, устройството трябва да продължи да работи, но без да има възможност да разпечатва документи.

Ищецът съвсем ясно заявява, че не би купил това устройство и не би платил неговата цена, ако е знаел че ще трябва да зарежда тонер, за да сканира документи.

С подобни проблеми към Canon са се обръщали многобройни потребители още от 2016 година. Техническата поддръжка на компанията винаги е отговаряла, че за нормалната работа на тези многофункционални устройства в тях задължително трябва да са поставени тонер касети.

Нещо повече, дори и за за разпечатването на черно-бели изображения задължително трябва да са поставени всички цветни мастила. Техническата поддръжка на Canon обяснява, че ако не са поставени всички тонер касети, възможно е принтерът да се повреди.

В колективния съдебен иск се казва, че потребителите чрез измама са били принудени да купят продукт, който е специално разработен за изкуствено и неетично въвеждане на технологични тесни места, каквото е например изискването задължително да има определено ниво на тонера, за да може устройството да разпечатва документи и да изпраща факсове. Ищците твърдят, че рекламата на Canon е подвеждаща и заблуждаваща.

Според заведения съдебен иск, Canon върши това единствено за да увеличи своята печалба чрез продажба на сменяеми тонер касети. Обвинението е неоснователно обогатяване.

Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
112
112
1 месец

Толкова са нагли, дано ги осъдят за огромна сума.

Петър
Петър
1 месец

Следващите трябва да са Epson

tech
tech
1 месец

дано ги осъдят и да трябва да изкарат фирмуер решаващ проблема за всяко модел произведен досега

жяейян
жяейян
Отговор на  tech
1 месец

Или просто да имаме open firmware принтер … Ооо, забравих – някой „можело“ да напечата пари, на принте хартия! Видиш ли! ООО, забравих! няма и MIC как да слагат тогава .. еййй.

Нено
Нено
1 месец

Само за МФУ ли . Ами къде са телефоните със сменяеми батерии . Това е безумие да си купуваш нещо което гарантирано ще спре от две до три години .

Димитър
Димитър
Отговор на  Нено
1 месец

Точно в целта!

жяsas
жяsas
Отговор на  Нено
1 месец

Повечето хора са овце. Това е. 6 години изкарах с HTC One m7-чката. 2 пъти смених батерията, за обо 80 лева и беше … пушка.

Станислав
Станислав
1 месец

То и при HP го има този проблем

Фън Шой
Фън Шой
1 месец

Малко стана мазало кое е касета с мастило и кое е тонер касета и кои принтери какво използват … ама ко толкУз. малка подробност . Фън да става . А тия обидените от Канон вият толкова трагично „на умряло“ щото алчните адвокати са им обещали едни кинти да получат ако всичко е успешно и затова толкова се напъват по медиите а не отидат в близкия супермаркет и не си вземат ДРУГ принтер . Рекламата им била виновна …. Аз от години не съм виждал реклама която да показва РЕЛНИ ВЪЗМОЖНОСТИ на рекламирания продукт. РедБул да не би да дава крила… Виж още »

Нови ревюта

Подобни новини