fbpx
9.1 C
София

Съдят Canon за това, че скенерът не работи когато свърши тонера на принтера

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Притежателят на многофункционалното устройство Canon Pixma MG6320 Дейвид Лъкрафт заведе съдебно дело срещу компанията Canon USA заради това, че устройството спира да работи, когато свършва тонера на принтера. В този случай спират да работят вградения скенер и факс.

В заведения съдебен иск се казва, че тонерът не е необходим за сканиране на документи или за изпращане на факсове. Тоест, устройството трябва да продължи да работи, но без да има възможност да разпечатва документи.

Ищецът съвсем ясно заявява, че не би купил това устройство и не би платил неговата цена, ако е знаел че ще трябва да зарежда тонер, за да сканира документи.

С подобни проблеми към Canon са се обръщали многобройни потребители още от 2016 година. Техническата поддръжка на компанията винаги е отговаряла, че за нормалната работа на тези многофункционални устройства в тях задължително трябва да са поставени тонер касети.

Нещо повече, дори и за за разпечатването на черно-бели изображения задължително трябва да са поставени всички цветни мастила. Техническата поддръжка на Canon обяснява, че ако не са поставени всички тонер касети, възможно е принтерът да се повреди.

В колективния съдебен иск се казва, че потребителите чрез измама са били принудени да купят продукт, който е специално разработен за изкуствено и неетично въвеждане на технологични тесни места, каквото е например изискването задължително да има определено ниво на тонера, за да може устройството да разпечатва документи и да изпраща факсове. Ищците твърдят, че рекламата на Canon е подвеждаща и заблуждаваща.

Според заведения съдебен иск, Canon върши това единствено за да увеличи своята печалба чрез продажба на сменяеми тонер касети. Обвинението е неоснователно обогатяване.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини