Създават вируси за The Sims 2

0
32

Играта на компанията Electronic Arts, Sims 2, позволява на участниците да създават свой дигитален живот- живот, който не би трябвало да съдържа компютърни вируси.

Въпреки това, чрез модификация на различни предмети от играта, потребителите са започнали да създават странни магически предмети във виртуалните си къщи – нещо като „вируси“ за „The Sims 2“. Сайтът по компютърна сигурност SecurityFocus съобщава за вълна от странни модификации. Например, някои играчи откриват, че в тяхното виртуално жилище сякаш с магическа пръчка са се появили кафемашина и миялна машина, наречена Candace.

Проблемът се крие във вградената възможност на продукта да се създават потребителски предмети (мебели, техника и т.н.), които да се качват в сайта Sims 2 Exchange за да могат да бъдат свалени от други хора. Потребителите, които свалят модифицирания обект могат да променят кода и на оригиналния обект в техния симулиран свят, поради което всички миялни машини да сменят названието си и да станат Candace.

Такива модификации могат да се разпространяват и по другите виртуални къщи. Ако даден играч качи „заразената“ къща на сайта за размяна, то всеки който я свали би „заразил“ всяка една къща в своя собствен свят, се съобщава от SecurityFocus.

Изглежда, че даже виртуалният живот си има своите проблеми.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари