fbpx
0.3 C
София

Създадоха банкомат, конвертиращ долари в Bitcoin

Най-четени

Инженери от Ню Хемпшир, САЩ, са разработили банкомат, който може да преобразува реални банкноти в електрона валута.

Банкоматът от ново поколение може да приема купюри с всякакъв номинал, да ги конвертира в Bitсoin-монети по текущия курс и да ги прехвърля в електронната сметка на потребителя. Процедурата по конвертиране е напълно анонимна.

В допълнение, банкоматът може да работи с всички алтернативни онлайн-валути. Анонимността на обмяната ще гарантира, че държавата няма да е в състояние да следи паричните потоци.

Следва да се уточни, че това е в противоречие с принципа на работа на обичайните съвременни банкомати, които четат информацията за клиентите от техните кредитни или дебитни карти. Новият банкомат просто проверява автентичността на всички банкноти, обменя ги по текущия курс и накрая ги начислява в сметката на потребителя.

Всяка операция, извършена чрез Bitсoin-банкомата, ще струва на клиента един цент. Авторите на проекта предлагат банкоматите от ново поколение да бъдат инсталирани в барове, ресторанти, магазини и други търговски обекти и развлекателни центрове. Предполага се, че с течение на времето банкоматите от този тип ще бъдат свързани в огромна мрежа.

Ще отбележим, че технологията представлява лесен начин за прехвърляне на пари през националните граници, тъй като Bitcoin е по-малко рисков метод за приемане на плащания от онлайн-търговците в сравнение с кредитните карти, транзакциите от които по-късно могат да бъдат оспорени от клиентите.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
tyrmyk
tyrmyk
8 години

За съжаление и сега не е ясно колко и какво покритие имат различните валути, така че балонът се надува, надува…., а кризите си дебнат иззад ъгъла, чакайки финансистите да решат, че отново не са достатъчно богати.

the professor
the professor
8 години

предната простотия – да ползваш виртуални пари – ето от къде може да тръгне следващата криза – от липсата на покритие на тия пари…

tsv.p
tsv.p
8 години

Хайде да ни е честит новият Bitcoin-balloon. :jeer: След години, за да ни ошушкат изцяло, ще е достатъчно просто да хакнат „огромната мрежа“. :questions:

Now
Now
8 години

Тук ще препоръчам един онлайн инструмент за проверка на Bitcoin адреси и портфейли – BitRef. С негова помощ след като си купите койни по какъвто и да е начин, ще може да проверите дали са пристигнали по адреса и колко потвърждения има транзакцията.

Нови ревюта

Подобни новини