Създателите на сериала Чернобил обмислят да заснемат 6-та серия

9
7802

В официалната Facebook страница на Управлението по туризъм на киевската администрация се появи информация, че създателите на сериала „Чернобил“ обмислят да посетят чернобилската АЕЦ и да заснемат шеста серия на сериала.

Според тази информация, новата серия няма да е продължение на художествената линия на сериала Чернобил, който получи възможно най-високия рейтинг в историята на IMDb – 10 от 10. И до днес „Чернобил“ е на първо място в този престижна класация, като в момента средният рейтинг на петте серии е 9,6. Тази серия трябва да покаже какъв е сега животът в чернобилската зона. Очаква се да бъдат заснети реални живи кадри от ЧАЕЦ, Припят и зоната на отчуждение, жаргонно наричана Зоната. Предвижда се вземане на интервюта с реалните участници в Ликвидацията на последствията от аварията на Чернобилската атомна електроцентрала. Наистина би било интересно да се покаже как изглежда Чернобилската зона след 30+ години след катастрофата и да се разбере, дали саможертвата на Легасов и Шчербина, както и на толкова много други хора, не е била напразна.

Да си припомним, че сериалът на HBO „Чернобил“ предизвика исторически бум на посещенията в Зоната. Търсенето на маршрути за екскурзии в Зоната на отчуждение е нараснало с 40%. Екскурзоводите споделят, че посетителите непрекъснато ги питат за местата и събитията, които са видели в сериала. Туровете на английски език струват около $100 на човек, като Зоната всеки ден се посещава от над 70 000 туриста, предимно чужденци.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
5 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Жеко
Жеко

Не ми се вярва да има по 70к туристи на ден и да вадят по 7 милиона долара на ден от тая работа 🙂
На година вероятно би могло

boot
boot

Мдам… И ни украинците, ни руснаците платиха за саркофага – ЕС плати. Дано спестят за следващия, който ще е след век, ама ме съмнява. За 30 години не съумяха да изградят сегашния..

ха-ха
ха-ха

Че то цялото население на Припят непосредствено преди аварията е било под 50 000 човека. Ако отидат 70 000 туристи заедно, всеки с по един гид, по улиците трябва да има километрични задръствания 😀 Все едно в София да се изсипян наведнъж милион и половина туристи 🙂

анонимен
анонимен

Какви ти 70 000 на ден?! То ако един средно голям самолет превозва 150 човека, значи по 460 самолета на ден. WTF?!

evil resident
evil resident

Фукушима?

bluewater
bluewater

След 20 години…

Мангалата
Мангалата

За пари, за пари правиш всичко тиии.
Майтапа на страна, дано да оставят филма така. Може да направят някой друг сериал Хирошима, Нагазаки, Фукушима.

мъни
мъни

70 000 на година. А сериалът можеше да е поне 10 серии. Нито кадър как се изгражда саркофагът, а той не е бил по-лека задача.

bluewater
bluewater

И в най смелите си мечти не са мислили за такъв рейтинг. Колко сезона и серии щеше да има ако знаеха…