Създателят на McAfee в болница след „опит за убийство“

4
1849
Джон МакАфи – пионер в сферата на антивирусните софтуери и създател на компанията McAfee, е прекарал два дена в безсъзнание в болница. По негови думи причината са неговите „врагове“, които са опитали да го убият.

МакАфи публикува снимки от своята болнична стая в социалната мрежа Twitter.

„Извинявам се за тридневното ми отсъствие, но бях в безсъзнание последните два дни в болница Vidant Medical Center в Северна Каролина. Току що се събудих“, гласи съобщението. „Враговете ми успяха да ми дадат нещо, което съм погълнал. Аз обаче съм по-труден за убиване, отколкото някой може да си представи. Завърнах се!“

72-годишният британец създава McAfee Associates през 1987 г. преди да напусне 7 години по-късно. Смята се, че акциите му са били оценени тогава на 100 милиона долара.

През ноември 2012 г. МакАфи беше разследван за убийството на своя съсед Грегъри Виан Фаул, който беше застрелян. Няколко години по-късно създателят на McAfee беше арестуван в Гватемала от граничните власти в опит да влезе нелегално в страната.

През 2013 г. домът на МакАфи в Белиз изгоря при „съмнителни обстоятелства“, според Fox News. През 2015 г. той беше и арестуван в Тенеси за шофиране в нетрезво състояние.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
Anonimousд-р МусайбеПалустиниецUbuntu Mate Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ubuntu Mate
Ubuntu Mate

Не му идва акъла на Джонката и това си е…

Палустиниец
Палустиниец

Параноя

д-р Мусайбе
д-р Мусайбе

Тоя скоро ще си яде ли х*я? Нали беше обещал, че ако биткоин не е 1 милион долара до 2020 ще си го изяде. То след някоя година няма и да му трябва за друго освен да пикае де

Anonimous
Anonimous

Чудя се защо ли все още е описван като създател на антивирусна програма, след като през неговото управление, програмата идваше през заразени с вирус гифове, отчиташе windows процеси за вирус, изтриваше всевъзможен софтуер, който търси интернет за информация, обявяваше неконтролируемо почти всичко за вирус и пропускаше всички банери да си вършат черната работа? В някой среди той е известен с родоначалника на GIF ВИРУСИТЕ, който показа как може да се изнудват правителства !!! Този човек не заслужава ни най-малко уважение. Сами вижте за какво е бил задържан и преценето дали въобще е направил наистина полезно, според профила на престъпленията му.… Виж още »