8.7 C
София

Тази холограмна платформа може да е перфектното решение за дебатите в САЩ

Най-четени

Изобретател излезе с идеалното решение за опазване на здравето при предстоящите президентски дебати между кандидатите за поста на държавен глава тази година в САЩ. Става въпрос за футуристична холограмна „телефонна кабина“, която може да пренесе Доналд Тръмп и Джо Байдън към трибуните на дебатите, без да се налага физическото им присъствие.

Тъй като президентът Тръмп даде положителни резултати на тест за коронавирус, двупартийната комисия, която традиционно е домакин на дебатите, обяви в четвъртък, че тази година събитието ще се проведе в дигитален формат.

Новината накара Тръмп незабавно да обяви, че се оттегля от дебатите – тъй като той твърди, че е „напълно излекуван“ от коронавируса и „не представлява риск за никого“.

„Победих лесно Байдън в първия дебат. Виртуален формат на дебатите не е достъпен за нас“, коментира Тръмп в интервю за Fox Business Network в четвъртък сутринта.

„Не, няма да си губя времето във виртуални дебати“, каза Тръмп на водещата на предаването Мария Бартиромо.

„Това няма нищо общо с истинските дебати. Седиш зад компютър и водиш дебат – нелепо е и след това те отразяват, когато пожелаят“, коментира още Тръмп.

Но технологичният предприемач Дейвид Нусбаум, 46-годишен, смята, че неговата революционна машина за проектиране на холограми наречена Epic PORTL може да даде на Тръмп платформата и трибуната, за които той жадува.

Нусбаум казва, че машината може да проектира кристално чист образ в 4K резолюция, който ще пресъздаде напълно реалистично Тръмп на дебатите, без да има риск да зарази някого с коронавирус. За да се осъществи това, Тръмп ще трябва да използва приспособление за улавяне на образа, което може да се намира в кабинета на Президента в Белия дом или в друго предпочитано от нето помещение.

Втора машина с размери 7 x 5 x 2 фута би могла да направи същото за Байдън, излъчвайки образа му от централата на предизборната му кампания или от всяка друга точка по света.

И двамата кандидати ще могат да се виждат и да си взаимодействат, а телевизионните камери ще записват пълната среща на дебата за американската общественост.

„PORTL е първата в света и все още единствена, напълно автономна машина за холопортиране с разделителна способност 4К. Преди около година и половина разработихме тази технология, с крайната цел тя да позволи на всеки да бъде излъчват от където и да е, където пожелае, в реално време. Първоначално измислих идеята да използвам технологията PORTL за президентския дебат, защото Доналд Тръмп постоянно прекъсваше целия дебат, както модератора на събитието, така и другия кандидат при кампанията му от 2016 г. Всички говореха за това как трябва да бъде заглушен и ако имаше някакъв бутон за заглушаване, тогава си помислих, какъв по-добър начин за това, от холограмното излъчване на Тръмп. За съжаление той беше заразен с коронавирус, така че сега разработката ще помогне не само да бъде заглушен, когато прекрачи границите на адекватната обстановка на дебатите, но и за да се гарантира неговата безопасност и тази на околните.

Не е безопасно за него да бъде сред други хора, не е безопасно и за Джо Байдън, който също е сред възрастните ни съграждани, да бъде толкова близо в едно помещение с човек, който едва преди броени дни даде положителна проба за коронавирус.

Затова си помислих, уау, каква огромна възможност да проведем дебатите безопасно и да предотвратим появата на още заразени.“, казва Нусбаум.

Припомняме, че президентът на САЩ Доналд Тръмп даде положителна проба за COVID-19, след която беше хоспитализиран и подложен на интензивно лечение. Тръмп реагира изключително бързо на лечението и само след 48 часа беше отново в Белия дом. Много медици и здравни експерти от целия свят изразиха притеснения, че Президентът е силно вероятно да е преносител на вируса, и завръщането му на работа толкова скоро е крайно небезопасно за целия персонал около него. Мнозина съзряха в това политическа реклама, която би могла да има за цел да защити неговите позиции и решения по отношение на коронавирусната пандемия в САЩ, които доведоха до смъртта на над 200 000 граждани. По този начин вероятно Тръмп защитава избора и съветите си към обществеността, че няма необходимост от използването на предпазни средства и социална дистанция, а бързото му връщане на работа като несломим лидер, би имало функцията невероятно много да „радва“ огромна група от електората, която да дава пример дори на ежедневно ниво колко незначителен е коронавируса, след като и Президентът на САЩ е успял да се пребори с него само за 48 часа.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини