Технологични гиганти не успяха да спрат закон за 300 млн. долара в помощ на бездомните в Сан Франциско.
Това предложение, одобрено от 60 процента от гласоподавателите, се стреми да наложи данък върху най-големите работодатели в града, за да се пребори с безработицата в неофициалната глобална технологична столица на САЩ.

Накратко, Предложението C увеличава брутния данък, начислен на големите предприятия (дефинирани като тези с годишни брутни приходи от 50 млн. долара или повече) със скромните 0,5%. Средствата, набрани от това увеличение на данъците, ще бъдат използвани, за да се финансират необходими услуги за борба със социалните проблеми.

Лидерите на големи компании като Stripe, Square, Zynga и Twitter се противопоставиха на законопроекта, който ще набере приблизително 300 млн. долара годишно за финансиране на услуги за психично здраве, спешни жилища и хигиенни съоръжения.

Част от тази опозиция произтича от скептицизма, че управата на Сан Франциско ще може ефективно да използва парите. Компаниите твърдят, че проблемът с бездомните в града не може да бъде решен само с пари в брой.

Бездомността е неизбежна в Сан Франциско. Тя съществува съвместно с технологичните гиганти и техните добре платени служители. Тъй като цената на живота в града е нараснала, този проблем се влошава, като ситуацията все повече се превръща в тревожна. Често вината е приписвана на технологичните компании и изкривяващия ефект, който те оказват върху пазара на жилища. Вероятно в това има някаква истина, но проблемът е много по-дълбок.

Според големите компании, корените на проблема се крият в 80-те години, когато администрацията на Роналд Рейгън прехвърля отговорността за грижата за психично болните от федералното правителство към отделните държави. С това започва процес на деинституционализация, който доведе до затваряне на психиатрични болници в цялата страна. Според последното преброяване на населението на града, в Сан Франциско 55% от бездомните и безработни в града съобщават, че изпитват емоционални или психиатрични сътресения.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари