В ерата на тоталната информационна несигурност, компаниите за компютърна и интернет защита трябва да са винаги на крачка пред киберпрестъпниците – една непрестанна гонитба на котка и мишка, в която по-адаптивният и бърз съперник, печели. Едва ли някой знае по-добре това от американските пионери в областта на антивирусната защита Symantec.

Тази седмица компанията обяви придобиването на две компании, осигуряващи на клиентите и партньорите си, именно това – безопасност. Става въпрос за Appthority и Javelin Networks, които ще подсилят възможностите на унифицираната платформа за сигурност на Symantec, Integrated Cyber Defense Platform.

Първата от двете компании, Appthority, осигурява засилена защита срещу уязвимости в мобилните приложения, докато Javelin Networks доставя нужната експертиза и инструменти срещу атаки към Active Directory. И двете компании ще влязат в звеното на Symantec, доставящо решения за ендпойнт защита, част от по-големия отдел Enterprise Security. Именно там, Symantec отчетоха слабости в резултатите за второто тримесечие, които бяха изнесени наскоро. Все пак, изпълнителният директор на компанията Грегъри Кларк обяви, че Symantec очаква да се върне на правия път още следващото тримесечие с пускането на нови продукти, по които вече се работи.

В отчета си пред инвеститорите на компанията, Кларк заяви увереността си, че Symantec са с едни гърди пред конкуренцията в опазване на крайните точки, а тайната за това е съчетаването на традиционна сигнатурно базирана защита с възможностите на изкуствения интелект.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари