Акциите на американската компания за информационна сигурност Symantec отбелязаха ръст от над 20% след публикация на Bloomberg.com, че динозавърът в секюрити сектора може да бъде придобит от Broadcom, предава CNBC.

Компанията се опитва да се задържи на върха вече години наред, но поредицата от смени на висшия мениджмънт така и не успя да върне лидерските позиции на Symantec, които се борят с конкуренцията на млади компании от сектора за защита, успяващи да завладеят все повече корпоративни клиенти за сметка на някогашният отличник в този сегмент. Голяма вина за неуспехите на компанията се причисляват на изпускането на мобилния пазар и включването на облачните технологии в предлаганите продукти и услуги на компанията.

Дяловете на Symantec изгубиха близо една трета от стойността си само през последните 24 месеца. Цели четирима са изпълнителните директори на Symantec от 2012 насам, като при всеки от тях компанията отчита все по-слаби резултати. За последно действащият изпълнителен директор Грег Кларк се оттегли от компанията през май. Той цитира като основание за това семейни причина, но напускането му съвпадна също така и с публикуването на резултатите от доклада за представянето през последното тримесечие на годината, в който стана ясно, че Symantec за пореден път не са удовлетворили очакванията на Уолстрийт. Скоро след това неговото място беше заето от бившия изпълнителен директор на Novellus Ричард Хил. Първоначално той беше назначен като временно изпълняващ длъжността, а впоследствие и за постоянно.

В същото време, производителят на чипове Broadcom се активизира по отношение на придобиванията, като за последно закупиха друга известна компания от сектора за сигурност – CA Technologies – за $19 млрд. в края на миналата година. Бъде ли потвърдена информацията на Bloomberg, това ще е своеобразен край на една цяла ера в сектора.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари