Vuzix, компания, известна с разработките си в сектора на допълнената реалност, обяви наскоро сключено партньорство с нидерландската национална полиция за използването на разработваните от компанията AR очила с името Vuzix Smart Blade Glasses. Целта е технологията да подпомага разследването на престъпления от местната полиция.

Пилотната програма ще се провежда паралелно с лабораторни експерименти, в които се включват университетите на Лайден и Твенте, както и националната полицейска академия на Нидерландия. Очилата ще помагат на полицаите с доставянето на информация в реално време за непознати местности и райони, известия за извършване на престъпления, преследване на заподозрени и данни за проблематични зони, се заявява в официалното прес-съобщение.

„Цялостният дизайн и специалната оптика на Vuzix Blade доказват полезността си като съществена придобивка за използване в полицейски и охранителни операции“, споделя Пол Травърз, президент и главен изпълнителен директор на Vuzix.

Цялостната система на Vuzix Blade Smart Glasses, допълва той, предлага дизайн, който е лек и удобен за носене, оперира във всички цветове на спектъра, използва безжична интернет връзка и може да се използва при всякакви условия. Освен това, компанията рекламира очилата и като моден аксесоар, предназначен за хора, които не биха носили традиционно изглеждащите AR очила, като тези на Vuzix притежават дизайн, който ги доближава обикновените традиционни и смарт очила.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари