Този хак показва как може да видите бъдещето на СМС-ите на всеки Android телефон

11
2051

Google оповестиха по-рано тази година, че планират революция в начина, по който възприемаме SMS услугите. И именно заради това, стандартните съобщения в Android вече ще бъдат RCS (rich communication service), която ще се бори да върне отново атрактивността и интереса към стандартните съобщения.

За разлика от до болка познатият ни SMS, RCS ще включва възможност за изпращане и визуализиране на линкове в приложението за съобщения, бърз и лесен трансфер на снимки и видео, както и отчитане при прочит на съобщенията.

Сега всеки има възможност да тества предварително как ще изгледа новата услуга, на всеки един Android смартфон.

Google работи съвместно с телекомуникационните оператори по света, за да наложи RCS протокола, за да бъде той функционален за потребителите на Android, но за сега услугата работи само с операторите на Обединено кралство и Франция. Въпреки това, има начин всеки един от нас да я изпробва.

Първоначално трикът беше публикуван в Reddit и има различни съобщения за това, че след прилагането му, RCS работи по цял свят.

Как да го направим?

Ще ви трябват две приложения, преди да започнете: Activity Launcher и инсталирана една от най-новите бета версии на Android Съобщения (в момента последната е 5.2). Ще трябва да се регистрирате като участник в отворената програма за бета тестване, преди да можете да изтеглите приложението.

След като изтеглите приложенията, изключете Wi-Fi, за да използвате мобилни данни, след което следвайте стъпките по-долу:

  1. Изключете Wi-Fi, за да започнете да използвате мобилния си интернет

  2. Отворете Activity Launcher

  3. Изберете „Дейности“ от падащото меню

  4. Изберете приложението Съобщения

  5. Превъртете надолу и докоснете „Задаване на RCS флагове“

  6. Задайте ACS URL на „

  7. Задайте OTP шаблон на „YourlsMessengersverificationscodesissG-(d {6})“

  8. Докоснете „Прилагане“

След това, трябва видите известие, което ви информира, че „Съобщенията просто се подобриха (Messages just got better).“ Докоснете „Приемам“ и изчакайте няколко секунди, за да бъде настройката приложена.

В нашите тестове, ръководството работи безпроблемно, но в оригиналната тема в Reddit се споменават различни начини за отстраняване на проблеми, ако възникнат такива.

И така, за какво е цялата суматоха?

RCS до голяма степен наподобява WhatsApp, отколкото традиционните текстови съобщения, като ви позволява да споделяте файлове, да изпращате местоположението си на живо и да споделяте информация от Google Assistant – като подробности за кино, книги, ресторанти или времето. Въпреки това, за разлика от WhatsApp или други чат услуги, съобщенията, разпращани чрез RCS, не са кодирани.

RCS съобщенията могат да бъдат изпращани и получавани чрез вашите мобилни данни, така че имайте предвид, когато изпращате мултимедийно съдържание. Въпреки това си струва да се спомене, че ако получателят на съобщението няма RCS, то той ще го получи в текстов формат, под формата на SMS, без заложената интерактивност или други особености.

Няма начин да се каже колко дълго ще работи този трик – Google биха могли да спрат достъпа по всяко време, но за сега това е удобен поглед върху бъдещето на кратките съобщения.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
11 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари