Триколесният двуместен електромобил Spiritus ускорява до 100 само за 1,8 секунди

5
1045

Канадският автомобилен производител Daymak представи своя първи триколесен електромобил Daymak Spiritus. Най-мощната конфигурация на електрическия автомобил развива максимална скорост до 209 км/ч. Компанията подчертава, че това е рекорд за триколесните транспортни средства. Интересно е че новият електромобил Spiritus Ultimate се ускорява дори по-бързо от Tesla Roadster.

Предлагат се две конфигурации на Daymak Spiritus. Това са Spiritus Deluxe с максимална скорост 137 км/ч и електродвигател с мощност 147 конски сили, и Spiritus Ultimate – със 209 км/ч (197 конски сили). Налични са два различни акумулаторни блока – капацитетът на първия е 80 KWh, което е достатъчно за пробег от 482 километра. Капацитетът на по-малкия акумулаторен блок е 36 KWh, който при модела Deluxe осигурява пробег от 300 км.

Интересно е че моделът Spiritus Deluxe струва $19 995, докато конфигурацията Ultimate е много по-скъпа – $149 995. За сметка на това по-скъпият електромобил се ускорява от 0 до 100 км/ч само за 1,8 секунди, докато при базовата версия ускорението от 0 до 100 става за 6,9 секунди. Можем да видим, че Spiritus Ultimate се ускорява с една десета от секундата по-бързо от Tesla Roadster.

И двата нови електромобила на Daymak имат по 4 въздушни възглавници, две места, триточкови колани, вградена охранителна система. И още, моделът Ultimate е направен от въглеродни влакна, има безжично зареждане и система за автономно управление с неуточнен клас на автопилота. Продажбите трябва да започнат през 2023 година.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари