8.6 C
София

Тримесечните продажби на сървъри се увеличиха за седми пореден път

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.
Глобалният пазар на сървърите продължава да расте, а лидерството все още се запазва от Hewlett Packard Enterprise (HPE). Въпреки това, американската корпорация е единственият голям производител на сървъри с падащи доходи, съобщават анализаторите на IDC.

Според техните оценки, през четвъртото тримесечие на 2015 година общите приходи на производителите от продажбите на сървъри достигат 15,3 милиарда долара, което е с 5,2% повече, отколкото година по-рано. Този тримесечен подем се оказа седмия подред. Количествените доставка на сървъри също са се повишили на годишна база – с 3,8%, до 2,6 милиона броя.

Като цяло през 2015 г., общите продажби на сървъри достигат до 55,1 милиарда долара, което представлява увеличение с 8% в сравнение с предходната година. Доставките са се увеличили с почти 5%, достигайки рекордните 9,7 милиона единици.

От доклада на IDC следва, че през октомври-декември 2015 г. световните продажби на сървъри от входно ниво (volume server), към които специалистите прибавят и система на стойност до 25 хиляди долара, са се покачили със 7,4% на годишна база, в размер на 11,6 млрд. долара.

В сегмента на сървърите със средна мощност, производителите са фиксирали 0,7-процентен ръст на приходите (1,4 млрд. долара), благодарение на инвестиции от фирми в мащабируеми системи за виртуализация и консолидация на ИТ операциите. Що се отнася до мощните корпоративни сървъри на високо ниво, доходите на компаниите тук са спаднали с 2,4%, до 2,3 милиарда долара.

Продажбите на лидера на пазара на сървърите HPE са намалели с 2,1% през четвъртото тримесечие на 2015 година спрямо същия период на 2014-та година, а останалите представители на петте най-големи производители са регистрирали увеличение на реализациите. Най-силният от всички – с 20,6% – това е Cisco.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини