Авторът на Bad Packets Report Трой Марш (Troy Mursch) направи неголямо изследване. Резултатите от него показаха, че около 50 000 уебсайта съдържат вредоносни програми, предназначени за добив на криптовалута.

За провеждане на изследването Трой използва софтуерният инструмент PublicWWW: търсачка, класифицираща кода на сайтовете.

Марш откри 48 953 заразени сайта. Минимум 7 368 от тях използват WordPress. Специалистът отбеляза, че Coinhive както преди е най-разпространеният майнър за добив на криптовалута и се използва в 81,6% от всички регистрирани случаи.

Аналозите на Coinhive също са популярни, но техният дял не е толкова голям. Останалите 18,4% се разпределят между майнърите Crypto-Loot, CoinImp, Minr и deepMiner. От тях най-популярен се оказа CoinImp.

Трой Марш счита, че това далеч не е всичкият софтуер за вредоносен добив на криптовалута в Глобалната мрежа. Той препоръчва на потребителите на Chrome и Firefox да инсталират разширението minerBlock, за блокирането на нежеланите майнъри. Потребителите с Opera не се налага да инсталират нищо, понеже в този браузър, нелегалният добив на криптовалута е блокиран по подразбиране.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Andrian
Andrian

Чудя се Калдата да ли ползва мининг

start
start

100%

миньор
миньор

Абе те са ти го и вкарали, ама ти чак сега усещаш.