Турция представи дрон с лека картечница

6
886

Турция представи неголям тактически безпилотен летателен апарат, предназначен за осигуряването на охрана на автомобилни колони и отбранителни позиции през деня или нощта на разстояние до 6 мили. Дронът е въоръжен с лека картечница.

Турският военен дрон се нарича Songar и е проектиран от турската военна компания Asisguard. Производителят подчертава, че Songar е предназначен да осигури оцеляването при преследване в зона на обстрел, в зоните за патрулиране, в случай на засада или при възникнала заплаха по време на придвижване на военни транспортни средства и автомобилни колони.

Демонстрационно видео показва какво става при засада. Вижда се как турските войници изкарват дрона от задната част на автомобила и го задействат, за да могат да разберат позициите на атакуващите. При откриването на враг дронът изстрелва от леката картечница 5.56 мм куршуми.

Дронът тежи 55 фунта (около 25 кг), обхваща територия от 6,2 мили (около 10 км) и може да се издига на височина 9 200 фута (около 2,8 км). Той има качествена камера и стриймва видео в реално време. Songar може да използва както американската GPS, така и руската ГЛОНАСС сателитна навигационна система. Дронът няма ИИ за вземане на решения и огън можа да открие единствено неговият оператор.

За новия военен дрон се предлагат различни оръжия – пистолет, автомат, картечница с 200 патрона, гранатомет и други. Безпилотният апарат има автоматична стабилизация на използваното оръжие.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
жик-так
жик-так

аз се чудех кой ще го направи 1ви,макар че ме съмнява сащ да нямат подобни.

don
don

много недодялано изглежда, но адмирации, устройствата със които може да се избиват хора се увеличават. Интересна е човешката еволюция.

Малтус
Малтус

За съжаление твърде бавно се увеличава броя на устройствата за избиване на хора и твърде бързо – човешката популация… Преди 30-40 години, когато бяхме под 4 милиарда, консумирахме чисти и естествени храни. Сега сме принудени да ядем синтетики и ГМО-боклуци, за да не ни се налага да стигнем до канибализъм. В момента от всеки трима жители на планетата двама нямат течаща питейна вода в дома си! И вместо да вземат мерки за намаляване числеността на населението с мирни средства, правителствата по цял свят приемат закони за стимулиране на раждаемостта.

zmii4e
zmii4e

Над половин век имаме устройства способни да заличът човешката популация. Поради наличието на тези устройства нямаме световна война през този период. Има нещо доста сбъркано в мисленето Ви.

Малтус
Малтус

В обсъжданата статия не става въпрос за оръжия за водене на световни войни, струва ми се 😉 Така че ако има нещо сбъркано, то е в коментара Ви.

кирцата
кирцата

Съмнявам се , че ще може да върши работа този дрон. По-скоро става дума за източване на пари, някой ще се захлеби с народни пари илии просто търси погалване по главижата от султаня