TrendForce публикува прогноза за световния пазар на портативните компютри за настоящата и следващата година. В момента търсенето на лаптопи се увеличава, но се очаква продажбите да спаднат през 2022 г.

Пандемичните ограничения започнаха да намаляват поради широко разпространената ваксинация, казват анализаторите. На този фон, търсенето на лаптопи също започна да намалява. Например, доставките на устройства с операционната система Chrome OS се сринаха с 50%.

От друга страна, когато служителите на компаниите се върнаха по офисите, имаше допълнителна нужда от лаптопи за корпоративния сегмент. Тази картина особено се наблюдава в Европа и Северна Америка.

В резултат на това анализаторите на TrendForce смятат, че до края на тази година световният пазар на портативните компютри ще покаже увеличение от 16,4%: доставките ще достигнат около 240 милиона бройки. За сравнение: миналата година имаше 28,7% увеличение на продажбите, а доставените бройки бяха около 206 милиона.

Отбелязва се също, че през 2021 г. ще бъдат продадени приблизително 36 милиона Chrome OS базирани ноутбука.Следващата година растежът ще отстъпи място на спада, който се очаква да достигне 7,3%. Индустрията ще се свие до 222 милиона устройства.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари