fbpx
-2.2 C
София

Netflix за първи път разкри кои са най-гледаните продукции в платформата

Най-четени

По време на тазгодишната конференция Code, главният изпълнителен директор на Netflix и главен директор по съдържанието Тед Сарандос сподели значителен набор от данни за най-добрите и успешни заглавия на стрийминг гиганта. Това е рядък ход за компания, която традиционно държи подобни стойности в тайна.

В един слайд, споделен, докато Сарандос товореше на сцената на Code С Кара Суишър, Netflix сподели числени стойност за това колко акаунта са гледали 10-те най-популярни филма и сериала въз основа на броя акаунти, които са гледали поне две минути от заглавието през първите 28 дни от представянето на продукциите на платформата.

Първият сезон на „Бриджъртън“ оглавява списъка с най-добрите сериали с 82 милиона уникални акаунта, които са го гледали, последвано от първата част на Lupin и The Witcher, като съответно и двата сериала са гледани от 76 милиона акаунта. Extraction оглави списъка с най-добри филми с 99 милиона акаунта, последван от Bird Box с 89 милиона акаунта и Spenser Confidtential с 85 милиона.

Във втория слайд от презентацията виждаме и класация с 10-те най-добри филма и сериала на Netflix въз основа на общия брой гледани часове през първите 28 дни от представянето им в услугата. „Бриджъртън“ все още оглавява списъка със сериали, с огромните 625 милиона гледани часа. Следва „Money Heist“ с 619 милиона, последван от третия сезон на Stranger Things с 582 милиона изгледани часа. Bird Box оглавява списъка с най-популярните филми въз основа на същия показател, с 282 часа гледания. „Extraction” се изкачва на второ място с 231 милиона изгледани часа, докато „Ирландецът“ заема трето място с 215 милиона изгледани часа.

„Опитваме се да бъдем по-прозрачни с пазара и таланта на създателите. Досега тези данни бяха наистина една голяма черна кутия за всички“, каза Сарандос.

Решението на популярната стрийминг платформа да сподели тези данни идва в ключов момент за творците в стрийминг индустрията като цяло. Услугите навсякъде традиционно предлагат ограничена информация за това как заглавията се представят на техните платформи – проблем, който се превърна в точка на разочаровани в бързо променящото се пространство за забавление, както става ясно и от гледаемостта на дългоочаквани заглавия, предназначени за кината.

Но цифрите показват, че има много начини едно продукция да се обяви за „хит“ или не. Данните на Netflix бяха проследени от общите часове на гледане и продължителността на времето, прекарано в гледане на дадено заглавие от зрителите, през първия месец от представянето на продукцията в услугата. Продуцентските компании обаче може да са по-заинтересовани от броя на гледанията на едно заглавие от началото до края, или колко общо хора – не само акаунти – са гледали дадено заглавие. В крайна сметка, без единен стандарт за услугите и начина, по който се измерват тези показатели са успех, статистиката все още може да бъде разбутвана спрямо собствените правила на всяка платформа.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини