fbpx
-3.6 C
София

Убиецът на Skype: Slack анонсира пускането на собствени гласови и видеопозвънявания

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

По време на конференция в Сан Франциско, ръководителите на компанията Slack споделиха плановете си за бъдещето. Основният анонс е станал включването на функционалността за гласова и видео връзка. Така Slack всъщност стъпва в отрасъла на Skype в областта на корпоративните комуникации.

Идните промени бяха предшествани от закупуването на компанията стартъп Screenhero през януари миналата година. Screenhero позволява на потребителите да комуникират помежду си и едновременно да получават достъп до екраните си един на друг. След закупуването на Screenhero, 6 служителя от компанията са преминали в основния екип на Slack, а от там тръгнаха слуховете за това, че в корпоративния месинджър се планира появата на аудио и видео разговори.

За актуализацията по време на специална конференция е разказал заместник-председателят по развитието на продукта Slack Април Ъндърууд. Той е споделил с журналист от TechCrunch информация, че на първо място потребителите ще получат достъп до гласова връзка на работния си плот. Малко по-късно ще се появят и видео разговори.

Skype може да се интегрира в Slack. Обаче възможността за осъществяване на повиквания с помощта на вътрешните функции на приложението най-вероятно ще бъдат премахнати.

При това, броят на потребителите на Slack неуморно се увеличава и вече е достигнал 2,3 млн. активни потребителя дневно (увеличението от 300 000 се наблюдава от декември 2015 г.). Освен това, те прекарват около 320 милиона минути в приложението в рамките на един ден.

Очевидно е, че Slack не може да замени Skype за разговори на хората извън организациите, но за този месинджър активно се развиват така наречените общи чатове. В тях могат да се свържат огромно количество хора, включително и такива, които нямат пряка връзка към определени компании.

Според Ъндърууд, иновациите ще бъдат внедрени „много скоро“. Освен това Slack планира да подобри търсенето вътре в приложението, да продължат да се усъвършенстват интеграциите и подобрява системата за контрол на големи екипи.

 

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини