fbpx
4.7 C
София

Уитман: Разделянето на компанията е критично важно за растежа на HP

Най-четени

Методи Дамянов
Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Изпълнителният директор на Hewlett-Packard Мег Уитман заяви в петък, че тя е убедена повече от всякога, че разделянето на компанията на две е правилен ход.

Уитман направи своето изказване след представените в миналата седмица финансови резултати за последното тримесечие, което остави смесени чувства в инвеститорите, след като се оказа, че продажбите на компанията са се смъкнали със седем процента в сравнение със същия период на миналата година. „Пазарите ни се движат със светкавични скорости – както корпоративният сегмент, така и принтерния и PC пазари, и от нас се иска да сме по-бързи в своите реакции, нужно е да сме по-гъвкави, нужно е да представим ценови структури, които са конкурентни на нашите съперници в тези бизнес сегменти“, споделя тя.

Както знаете, HP взеха решение да отделят бизнеса си с принтери и персонални компютри от доставянето на продукти и услуги на техните корпоративни клиенти, като двете компании ще носят имената HP Inc. и Hewlett-Packard Enterprise, съответно. 

HP не са демонстрирали ръст в приходите в последните 15 от 16 тримесечни отчетни периода – тенденция, която според Уитман, ще се промени след разделянето на компанията. „Моите очаквания са и двете компании да покажат растеж, като този на HP Inc. да е по-бърз„, споделя Уитман.

Наскоро компанията заздрави своите позиции на китайския пазар, разделяйки се с 51% от сървърния бизнес в страната в сделка на стойност от $2.1 млрд. с Университета Цинхуа. Сформираната нова компания H3C ще предостави достъп на компанията до местни държавни, бизнес и правителствени структури, както и достъп до изследователските възможности на Цинхуа, академична институция, която Уитман определи като американски еквивалент на Харвард и MIT.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини