Успешно изстрелване на ракетата Союз-ФГ с транспортния космически кораб Прогресс

9
718
Союз-ФГ

Ракетата носител Союз-ФГ бе успешно изстреляна от космодрума Байконур. Тя изведе в космоса космическия кораб Прогресс, който ще достави на Международната Космическа Станция около 2,5 тона полезен товар. Това е първото изстрелване на ракетата Союз-ФГ след 11 октомври, когато поради авария екипажът не бе транспортиран до МКС и извърши принудително кацане.

Изстрелването на Союз-ФГ бе показано в реално време в сайта на Роскосмос.

Скачването на товарния Прогресс с МКС трябва да стане е неделя вечер, около 21:30 часа наше време. Прогресс ще достави в Международната Космическа Станция 2,45 тона полезен товар. Това са 705 килограма гориво, 50 килограма кислород и въздух, около 420 килограма вода, оборудване, храна и други. Скачването ще стане в автоматичен режим под ръководството на руския космонавт Сергей Прокопиев и с помощта на наземния контрол.

Следващото изстрелване на Союз-ФГ е планирано за 3 декември. Този път в космоса ще бъде изведен космическия кораб Союз МС-11 с нов екипаж за Космическата станция. Екипажът е съставен от трима души: астронавтът на NASA Ан Маклейн, руският космонавт Олег Кононенко и канадският астронавт Дейвид Сен-Жак. На МКС ще бъде доставен и магнитният биопринтер „Орган.Авт“.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
5 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Усещате ли как ритат камбанката русофобите, при такива добри новини. 🙂

Милен
Милен

Марш помияр

NiHoi
NiHoi

Добри?Програмата на совалките да са я стигнали? Ползват ги докато частните компании наберат сила.След това ще изостанат.Всеоще лежат на стари лаври. И докато загубените китайци и американци което нямт като акъл купуват.. руснаците снимат джигити с видео регистратори и пият.. А е жалко за такава страна с огромен потенциал можеща на теория да сложи задокеанските дебили в джоба си

Калашников
Калашников

М дааа, за русофобите и соросите ще има безсънни нощи и безсилно скърцане със зъби ….

БНО ШИПКА
БНО ШИПКА

ЦЕЛУВАЙ БАБА СИ ПОД МИШНИЦИТЕ ЗА ЛЕКА НОЩ гнидо

Калашников
Калашников

БНО ШИПКА, кефиш ме, ше те излюбя и ще ти направя близнета !

Кой си ти ве?
Кой си ти ве?

В заглавието на онова, в което членуваш, да знаеш, че събират данни от лични карти, а в страницата им има посочени банкови сметки, които служат като лични на лидерите им. Т.е. правят пари, при това незаконно на гърба на лековерници.

Изидоро
Изидоро

Когато в Америка изстрелят ракета – това е рутина. Когато в Русия изстрелят успешно ракета – това е щастливо събитие !

Шишо
Шишо

изстрелват ракета… и то каква? цели 2.5 тона полезен товар… горките вати, вече чуват надгробните слова.