ФБР затвори пиратския онлайн киносалон IStreamItAll с повече потребители от Netflix

4
664

Федералното бюро за разследване на САЩ задържа притежателите на най-голямата нелегална стрийм услуга iStreamItAll. Този американски сайт е имал каталог със 118 000 серии на различни сериали и 11 000 филми. Според USA Today, тази онлайн услуга е имала повече потребители от Netflix, Amazon Prime, Hulu и Vudu взети заедно.

Дарил Поло (Darryl Polo) и Луис Виларино (Luis Villarino) са се признали за виновни в нарушение на законите за авторското право при работата на iStreamItAll и Jetflix – още една незаконна стрийм услуга. Поло е убеждавал абонатите на iStreamItAll да спрат да плащат лицензни такси и да започнат да използват неговия пиратски ресурс. Той признал, че е ползвал и торент тракери, за да изтегля филми с авторски права. Според думите на Поло и Виларино, чрез своята пиратска дейност те са спечелили около $1 милион. Според редица специалисти, сумата навярно е много по-голяма.

Според обвинението, Поло е търсил новите материали в различните пиратски сайтове и ги е обработвал по такъв начин, че да се гледат и в Канада. Това утежнява вината му. Освен това са представени и доказателства, че Поло е ръководил работата на още няколко други пиратски сайтове, включително SmackDownOnYou. Той се е признал за виновен и за извършване на пране на пари.

И още, Луис Виларино заедно с Дарил Поло са притежавали и ръководили работата на уеб услугата Jetflix, даваща възможност за обработване, съхранение и излъчване на телевизионни програми, защитени с авторски права. Използвана е автоматизирана система за заплащане на символичен абонамент за гледане на незаконните предавания.

Поло и Виларино ще бъдат съдени през месец март във Вирджиния.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари