ФБР: „Руските приложения са потенциална контраразузнавателна заплаха“

2
243

Федералното бюро за разследване счита, че всички приложения, които са разработени в Русия са „потенциална контраразузнавателна заплаха„. Сенаторът Чък Шумър (Chuck Schumer) съобщи в своята Twitter страница, че именно такъв отговор е получил от ФБР на своето запитване за руското приложение FaceApp.

Заместник директорът на ФБР по въпросите на Конгреса Джил Тайсън в своя официално писмо отбеляза, че правовите механизми дават възможност на Русия да получи достъп до на практика произволни данни в пределите на територията на Руската Федерация. Тайсън съобщава и за възможността на Федералната Служба за Безопасност на Русия „отдалечено да получава достъп до всички комуникации и сървъри в руските мрежи, без да се налага да се обръща към интернет провайдърите„. Той добавя в писмото си, че ФБР ще предприеме мерки, ако открие, че приложението FaceApp се опитва по какъвто и да било начин да повлияе на бъдещите избори в САЩ.

Да си припомним, че през месец юли тази година приложението за обработка на фотографии FaceApp стана особено популярно и зае първото място в App Store. Малко след това сенаторът Чък Шумър помоли ФБР и Федералната търговска комисия на САЩ да провери това приложение за възможни рискове за персоналните данни на американците.

През месец юли руското приложение FaceApp стана толкова популярно, че само за 10 дни спечели за своите създатели $1 милион.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Name
Name

Мдаа, то щото Гугъл не събира данни, нито пък Фейсбук а пък това че Микромеките направиха цялата си ОС да събира потебителска информация и да праща към техните сървъри….. Не е проблем. Вероятно защото информацията отива на „правилното “ място. В американските разузнавателни служби.

ФБР
ФБР

А също така обвиняваме всички руснаци, че са потенциална заплаха от изнасилване за американските жени, мъже и други полове. Защото всеки руски мъж носи в гащите си инструмент, с който е възможно да изнасили някого.