Мексиканските фенове бяха доста развълнувани в неделя, когато националният им отбор успя да победи настоящия шампион Германия с 1-0. Колко развълнувани? Толкова развълнувани, че очевидно цялата страна скочи наведнъж, а сеизмичните сензори в Мексико Сити откриха малко земетресение.

В един пост в Twitter Институтът по геоложки и атмосферни изследвания в Мексико отбеляза, че най-малко два сензора са регистрирали земетресението и че то е предизвикано изкуствено „вероятно от масивни скокове“, когато мексиканецът Лозано отбеляза единствения гол в мача. Сравнението е със земетресение от трета степен по скалата на Рихтер.

Движение на тектоничните плочи не имало и вероятно скачащите от радост жители на 20-милионната метрополия са били регистрирани от сеизмографите, казват от службата. Мексиканците празнуваха бурно още на трибуните в Русия, но явно в родината им празненствата за това попадение са били далеч по-мащабни, щом се е стигнало дори до земетресение, па макар и малко.

Мексиканците имаха само 1 победа в 11 официални мача с Германия и малко хора очакваха да победят световния шампион. Фенове ще могат да скачат отново в сряда, когато мексиканският отбор играе отново, този път с Швеция.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
root
root

Тъпи статии за игри сега и някакви псевдо IT новини с футболисти.. време е за отпуска..