Финалният епизод на сериала Чернобил получи възможно най-високия рейтинг в историята на IMDb

22
6656

В началото на тази седмица HBO показа финалният епизод на сериала „Чернобил„, който вече получи най-високия рейтинг на сериал в историята на IMDb. Но последната серия с име „Вечная память“ (Vichnaya Pamyat) надмина рейтинга на сериала.

Към момента на писането на този материал, Vichnaya Pamyat бе оценен от над 23 000 души и неговият финален рейтинг е 10 от максимално възможния 10 – нещо, което досега не се е случвало.

Над 21 500 души поставиха на петия епизод най-високия възможен бал. Други 700 души са го оценили с 9 точки от 10 възможни. Има и 400 потребители, които са дали оценка 1. Но ако се погледнат техните отзиви се вижда, че някои от тях дори не са гледали сериала и нарочно намаляват рейтинга, за да върнат „Игра на тронове“ на предишната позиция.

Разбира се, да се угоди на всички не е възможно, но Vichnaya Pamyat е пример на това, как може да бъде завършен един сериал по такъв начин, че да остави зрителя с дълбоки впечатления, предизвиквайки буря от емоции. Въпреки че „Чернобил“ не е 100% документален сериал, това е история, която наистина заслужава вечна памет.

Много хора, гледали филма, изразяват учудване, че съветската тематика не е намалила рейтингите на сериите. Има редица мнения, че напротив, съветската тематика само повишава рейтинга на „Чернобил“. Във филма наистина е обърнато сериозно внимание на съветската декорация, което впечатлява. Атмосферата на катастрофа и ужас е показна по невероятно добър начин и наистина впечатлява, като напомня, че за лъжата един ден трябва да се плаща.

22
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
14 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
мхм
мхм

Сега ватниците като пуснат техния контрасериал пълен с измислици и лъжи, и нашите прости русофилистици ще почнат да повтарят лъжите като папагалчета 🤣

говежди бургер
говежди бургер

Сега чакаме „достоверен“ американски филм и за Хирошима

Глупав народ, български...
Глупав народ, български...

Има филми за атаките над Хирошима и Нагазаки. И не са един или два. Дори, едновременно с премиерата на „Чернобил“, в HBO имаше много, много добър филм, при това документален, който включваше подробни разкази и сведения от страна на живущите в Хирошима и Нагазаки, както и разкази от пилотите извършили атаката!
Но, руската подлога не вижда на повече от един Путин разстояние…

nikolai1
nikolai1

Явно е искал да каже Фукошима…… За двата японски града се знае цялата истина.

Глупав народ, български...
Глупав народ, български...

Да е искал, да е искал… Колко да е искал?! За Фукушима, също има редица филми. Плюс два японски сериала, в един от които ролите се изпълняват от пострадали и техните семейства! Но най-добра популярност има „Fukushima: A Nuclear Story“ – документален филм озвучен от Уилям Дефо, без грам спестена критика относно липсата на достатъчно ефективни мерки за предотвратяване на подобен инцидент… Въобще, тезата, че видиш ли всички крият подобни трагедии, а акцентират върху Чернобил е толкова тъпа, че дори не е смешно. Не е, защото не става въпрос за „Изток-Запад“, а за стотици хиляди жертви за три десетилетия, в… Виж още »

Ниския рейтинг е заслужен
Ниския рейтинг е заслужен

Съжалявам но не съм на това мнение Жилищните блокове санирани с ПВЦ дограма Неща които през тези години не са съществували Още повече бях шокиран когато видях чаши за вода ИКЕА от каталог 2016

STALKER
STALKER

Дааа съгласен съм с ниския рейтинг!! Нямаше ги пияните братушки лежащи по пейките, празните рафтове на магазините, опашките за пакет леща..какви ти ПВЦ-та и чаши от ИКЕА!Пълна трагедия!Какво да кажем за евтиния реквизит на Гаме оф тронес, където „броните“ са от изкуствена кожа стил „Ксена“?!

Фатмака
Фатмака

Къде ги видя бе, дебил? Няколко трола го пуснаха този слух и овцете започнаха да го повтарят. Малоумни русофили. По времето на комунизма още сте били в мъдете на бащите си. Радвайте се, че не сте били родени по това време.

Анонимен
Анонимен

А в болницата като заплашиха жената на пожарникарчето с охраната?! Сякаш през онези години имаше такава, а не милиция!

се тая
се тая

За първи път пиша коментар някъде и то е само, защото съм провокиран от мненията за този филм и че филма е реален и показва действителността по онова време. НЕ, филма е мек и няма много общо с реалността и страха от тогава. Режисьорите очевидно не са съвременници на случващото се по онова време и го карат само на разкази и догатки. Съвсем леко са загатнати доносниците, клеветата с цел лична облага и като цяло изкуственото държание на хората провокирано от страх. Страха да бъдеш истински човек, който има мнение. Хубаво е да има такива филми, но нека бъдат направени… Виж още »

boot
boot

„филма е реален и показва действителността по онова време“ – какво означава „реален“? Филмът е художествен, игрален. Като всяко изкуство, авторът/авторите използват съответните похвати, за да влиаят на публиката. Съответно, и публиката трябва да ги възприеме. Филм, книга, или картина, музика – няма как да пресъздадат точно събитията. Дори в научната документалистика това е ясно като бял ден и подлежи на критика и най-малкият детаил (да не говорим за 30 години по-късно). Все пак тоз филм представя на световната обшност, и по-конкретно англоговорящата, представите на авторите му за случките от Трагедията с оглед на това какво те са сметнали за… Виж още »

Екс
Екс

Удивен съм колко руснаци и украинци са го оценили с 10/10 !!! Русофилчета ниедни, самоте РУСНАЦИ ненавиждат тогавашните дрисни, а ВИЕ копеленца недоклатени, поставяте под въпрос истинността на филма … ех гиди сопа в тъпите ви тикви!!!

pixel
pixel

„ех гиди“, от кое село те излюпиха теб, мършо?

Екс
Екс

От на макя ти дрисливата хурка, дебил недоеван!

Big SOROS
Big SOROS

Българчето пак ще намери какво да критикува. Затова българчето ще си седи при мама и тате, да си го хранят и поят и да може по цял ден да кисне на компа и да критикува, докато хората успяват!

Yep
Yep

Четири търтея ти удариха минус. „Соросоид“, „капиталист“, „лош човек“…РЕПТИЛ!! Рептил си!

Русоидите скоро ще получат шутове от тази свободна държава, защото България ще бъде много по-силен член на ЕС!

Мангалата
Мангалата

хаха, бългейрия става все по силен член, с намаляващо, застаряващо и обедняващо и почерняващо население. За всичко може да благодариш на саюза.

gr8 Bore Perniko
gr8 Bore Perniko

clickbait IT news.kaldata

Игнациус Райли
Игнациус Райли

Щом според русофилите всичко е лъжа, да го докажат, като идат да постоят в забранената зона пет пъти повече от позволеното.

Мангалата
Мангалата

Ало шестак, хората вече ходят и си праят пикник до реактора. Филма е увеличил туристическия поток с 50% до АЕЦ-а

Смешници
Смешници

Интересна ит новина. Тоя сайт пропада със скоростта на светлината

Lordoff
Lordoff

Да, трябва да се съглася, за жалост.