Финалният епизод на сериала Чернобил получи възможно най-високия рейтинг в историята на IMDb

22
6814

В началото на тази седмица HBO показа финалният епизод на сериала „Чернобил„, който вече получи най-високия рейтинг на сериал в историята на IMDb. Но последната серия с име „Вечная память“ (Vichnaya Pamyat) надмина рейтинга на сериала.

Към момента на писането на този материал, Vichnaya Pamyat бе оценен от над 23 000 души и неговият финален рейтинг е 10 от максимално възможния 10 – нещо, което досега не се е случвало.

Над 21 500 души поставиха на петия епизод най-високия възможен бал. Други 700 души са го оценили с 9 точки от 10 възможни. Има и 400 потребители, които са дали оценка 1. Но ако се погледнат техните отзиви се вижда, че някои от тях дори не са гледали сериала и нарочно намаляват рейтинга, за да върнат „Игра на тронове“ на предишната позиция.

Разбира се, да се угоди на всички не е възможно, но Vichnaya Pamyat е пример на това, как може да бъде завършен един сериал по такъв начин, че да остави зрителя с дълбоки впечатления, предизвиквайки буря от емоции. Въпреки че „Чернобил“ не е 100% документален сериал, това е история, която наистина заслужава вечна памет.

Много хора, гледали филма, изразяват учудване, че съветската тематика не е намалила рейтингите на сериите. Има редица мнения, че напротив, съветската тематика само повишава рейтинга на „Чернобил“. Във филма наистина е обърнато сериозно внимание на съветската декорация, което впечатлява. Атмосферата на катастрофа и ужас е показна по невероятно добър начин и наистина впечатлява, като напомня, че за лъжата един ден трябва да се плаща.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
22 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари