AWS продължава да върти успешни облачни обиколки.

Amazon Web Services анонсира тази седмица привличането на пореден сериозен клиент за своя публичен облак – Formula One Group, същата организация, която се грижи за популярните автомобилни състезания Формула 1.

Компанията обяви, че Formula One Group ще пренесе голяма част от информационните си системи към облака на AWS, за да се възползва от богатите възможности, които предлагат Amazon за анализ на данните и машинно обучение. От организацията уточниха, че са заинтересовани най-вече от услугата на компанията SageMaker – изцяло менажирана услуга за машинно обучение, насочена към създаване и организация на ML (machine learning) модели. Основна цел тук ще е предоставянето на по-богата информация на феновете на състезанията чрез използване на данни от историческите архиви, събирани в последните 65 години на съществуване на Формула 1. Информацията ще бъде вкарана в AmazonDB обработвана от услугата за информационни архиви Glacier. Това ще позволи на организацията да прави далеч по-информирани предвиждания, основаващи се на действителни данни и феновете ще може да се възползват от по-пълна информация за стратегиите и решенията на екипите и шофьорите.

„Чрез използване на възможностите на Amazon SageMaker и машинното обучение на AWS, ние ще можем да доставим тези мощни инсайти и предвиждания на феновете в реално време“, сподели при анонса за сделката Пит Самара от дигиталното звено на Formula 1.

Разбира се, че Formula 1 ще се възползва и от други технологии на Amazon, като например AWS Elemental Media, с чиято помощ не само ще бъдат оптимизирани видеопотоците, но и ще бъде доставено обогатено видео преживяване за всяко от състезанията. Освен това, споразумението няма да облагодетелства единствено зрителите и почитателите на състезанията. Екипите на Motorsports звеното ще се възползва от изчислителните мощности, предлагани от Amazon, за да проиграва още по-сложни симулации за тестване на аеродинамиката. Това ще позволи по-късно да се създават усъвършенствани дизайнерски правила, които да направят състезанията по-оспорвани и екипите по-конкурентни.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари