Франк Ейнсуърт: „Лицензите за раждане на деца са директен път към евгениката“

20
8359

Привържениците на таи идея са уверени, че родителските лицензи ще защитят новородените от некомпетентни родители. Австралийският експерт Франк Ейнсуърт заяви, че ако тази идея бъде реализирана, то това ще бъде новото пришествие на евгениката и ще бъде предизвикан силен ръст на социалното напрежение.

Има хора, които не се грижат както трябва за своите деца. Това наведе редица философи, политици и други експерти на идеята за родителски лицензи. Този механизъм трябва да действа подобно на получаването на шофьорска книжка: преди да се роди детето, семейната двойка трябва да докаже и потвърди своята компетентност в отглеждането и възпитаването на деца.

Франк Ейнсуърт, изследовател от австралийския университет „Джеймс Кук“ внимателно анализира тази идея. Той се запозна с международните изследвания на въпроса за родителското лицензиране, както и подробните статистики на Австралия. Ученият е уверен, че родителските лицензи са лоша идея, която може да доведе до масови злоупотреби.

Ученият е сигурен, че на практика тази система бързо ще се превърне в своеобразна форма на евгениката. Правото да имат деца ще се отказва преди всичко на хората с ниско ниво на социалното и икономическо благополучие. В зоната на риска са и инвалидите, хората с физически или психични отклонения, както и мигрантите.

В крайна сметка лицензите за родители ще предизвикат разкол в обществото, а това със сигурност няма да помогне на децата, заради защитата на които се предлага въвеждането на този подход.

20
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
10 Коментари
10 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
assa
assa

Абе въведето го това при нас и вземете книжките на всички неправоспосовни цигани.

идеята е прекрасна
идеята е прекрасна

Само че евреите, които управляват целия свят без Китай, Иран, Северна Корея, Куба, Венецуела и Русия, никога няма да позволят тя да бъде осъществена. Защото тяхната цел е ГОИТЕ (което означава „неевреи“ и „добитък“) да се омешат и да деградират все повече и повече, а противоречията във всяко общество да се засилват и изострят, за да бъде по-лесен добитъкът за управление и контрол.

Technical
Technical

Още малко и ще падна от смях. 😂Поредният тип, който плюе по евгениката, която не разбира и който защитава талибани от третия свят, цигани в гетата, всякакви откачалки и девианти сякаш са много важни и светът не може без тях. Само ще вметна, че сегашният начин на размножаване е руска рулетка с животите на децата и много от тях цял живот си патят от това. Генното инженерство е мощна технология за поправяне на човечеството. Само от рак ще бъдат избавени стотици милиони деца, защото няма да го развият, а и след това от всички болести.

Умен
Умен

Олигофрен, когато страни от любимият ти 3ти свят получат достъп до тези технологии, Индии, Пакистан бангладеш и други ислямски мангалии тогава ще видиш какво ще стане!!!

Трябва да има СПИНОВЕ и РАКОВЕ ХЕПАТИТИ и ВОЙНИ да се изчисти малко тая Земя че не остана!!!

Technical
Technical

Индия, Пакистан, Бангладеш и т.н и днес имат достъп до интернет и пак са малоумни. Пакистан и Индия даже имат и ядрени оръжия. Земята ще се изчисти от тези нещастници само с глобална война, те никога няма да се откажат от мизерията си.

Technical
Technical

Евгеника не практикуват само в гетата и в третия свят. Там са либерално настроени за размножаването и всякакви отрепки се възпроизвеждат безконтролно и създават нови отрепки, които не могат дори да изхвърлят боклука във варелите или да спазват елементарна хигиена, не могат да четат и пишат.

ллл
ллл

Лиценз или не, ако го направят детето без планиране, какво следва? Я се стегнете малко тъпоъгълници такива.

Technical
Technical

Американците, евреите и японците практикуват евгеника, а и всички развити държави, но не го признават. В Япония дебелите хора са обявени за болни със закон, с изключение на сумистите, за които се грижат лекари и треньори. Само в гетата и в третия свят отрепките се възпроизвеждат свободно и мизерията си до безкрай.

111
111

И кой ще копа после на полето картофите? Тия с хардвардските дипломи ли?

Technical
Technical

Да, тези с харвардските дипломи ще разработят напълно автоматизирано земеделие. Дори сега има автоматично напояване и разработват автономни трактори. Аз още не съм виждал някой от гетата да накопава картофи.

Мангалата
Мангалата

Посочената евгеника ще е най-хубавото нещо което може да се случи на човечеството. Само от хиляди години, до преди 100 е имало евгеника само че с друго име – естествен подбор. Който не работи, който е тъп, който е болен си е умирал, както и децата му и семката му. Кофти звучи, но така работи природата.
Престъпниците не са ги дундуркали, ами направо на въжето.

Technical
Technical

Правилно. Евгениката е засилен естествен подбор. Ако генното инженерство се прилага над цялото население, всички новородени ще са подобрени и никой няма да е ощетен и изоставен от обществото, онези ненормалници с етиката се концентрират с пълна сила върху негативите и отказват да виждат положителните ефекти от евгениката. Според законите, нямаме право да изтребим онези примитиви в гетата и те свободно се възпроизвеждат и дори се смеят на държавата и правят каквото си искат. Заобиколният начин е те да изгният в затвори с доживотни присъди.

Technical
Technical

Евреите практикуват евгеника от векове, а американците и японците засилено след ВСВ, тоест от 75 години. През 2019 г. още има дебати дали да се практикува евгеника в България, а това вече е изпитана практика и не трябва да има съмнение, че е полезна и необходима, щом големите играчи я подкрепят мълчаливо.

benito mussolini
benito mussolini

Ади, ти ли си…?

бай Павле
бай Павле

Няма проблем социалните служби да ти отнемат децата, ако не се грижиш добре за тях, но ще е голям социален проблем ако се опитаме превантивно да избегнем ситуацията лошите родители да се грижат за деца. Недомислица!

AxOx
AxOx

Боже колко жестоки хора има тук !!! Вие разбирате ли, че някой си ще ТИ каже дали да имаш дете или не, дали да умираш или не ??! Ако вашето дете или вие се разболеете от диабетис, може утре някой да поика да умрете, защото не искал да вижда болни около него. (ДА, говоря за ВАС, защото не си мислете, че ВИЕ сте тези, които ще взимат решението… ще е друг, който може да не ви харесва) „да имат деца ще се отказва преди всичко на хората с ниско ниво на социалното и икономическо благополучие“ – ами то почти цяла… Виж още »

Мангалата
Мангалата

Ох-ох, нямаш проблем бе. Прави си децата, обаче никой не е длъжен да ти ги храни, и гледа. Няма детски, няма метски. Ако си обремен с болести и решиш да правиш деца, няма да искаш „държавата“ сиреч всички останали да ти ги лекуват. Никой не е длъжен да отделя от залъка на собственото си дете, за да храни твоите. Ако си навит, прави 10 ако искаш.

Роси
Роси

Хора, които подкрепят евгениката са се самозабравили напълно, въобразявайки си, че са богове тук на Земята, загубили при това напълно връзката с Бог!

Technical
Technical

Значи евреите, американците, японците…са се самозабравили. Иди да им кажеш да спрат да са развити.

Мангалата
Мангалата

Мдаа, и природата и тя е се е самозабравила. При дивите животни евгениката/естествения подбор са на почит. Силните правят малки, слабите ги ядат. Природа кво да правиш.