fbpx
16.8 C
София

Франчайз на аксесоари за мобилни устройства – как и кога е успешен

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Все повече хора започват да обмислят идеята да започнат собствен бизнес. Не всеки обаче има възможност за голяма инвестиция, особено във времена на скоростна инфлация.

Според специалисти франчайз бизнесът в България се развива добре и се превръща във все по-предпочитан начин за генериране на стабилни доходи с минимални вложения. Развитието на франчайз бизнес модел с мобилни аксесоари е чудесна възможност. Това е рентабилен вариант за предприемачи, които искат да си създадат име в индустрията.

Какво представлява франчайз бизнес моделът

Франчайз бизнес моделът е атрактивна възможност за предприемачи, които искат да започнат да развиват собствен бизнес. Франчайзингът включва споразумение между „компанията майка” (франчайзодателя) и франчайзополучателя. Франчайзодателят предоставя на франчайзополучателя използването на търговска марка, бизнес модел, процеси, разработени стратегии, обучение, оборудване и т.н., така че франчайзополучателят да стартира управлението на бизнес, който е част от по-голямата франчайз система.

В замяна на това франчайзополучателят плаща еднократна такса (франчайз такса) и текущи лицензионни възнаграждения. Текущите лицензионни възнаграждения представляват процент от продажбите, които франчайзополучателят плаща на франчайзодателя. Този процент обикновено варира между 8% и 10%.

Франчайз бизнес моделът позволява значително по-бързо разширяване и разрастване на бизнеса в сравнение с традиционния бизнес модел. Франчайзополучателят може да се възползва от разпознаваемостта на марката, клиентската база и оперативните процеси на франчайзодателя. Това помага на франчайзополучателя да започне да  работи много по-бързо и ефективно.

Франчайз бизнес моделът е добра възможност за предприемачи, които желаят да работят за себе си, да имат успех, бърза възвръщаемост на инвестицията и сигурни доходи.

Франчайз бизнес в България – как и кога е успешен

У нас франчайзингът е много разпространен и рентабилен бизнес модел. Все повече предприемачи се ориентират към него, тъй като дава голяма доза сигурност.  Чрез  него собственикът на бизнес може да се възползва от утвърденото име на дадена марка, постигайки добри резултати за значително по-кратко време, без да се налага да започва от нулата.

Как може да бъдете успешни, стартирайки франчайз бизнес 

За тези, които са обмисляли да стартират франчайз бизнес в България и по-конкретно в сферата на мобилните аксесоари, проучването на местния пазар и анализирането на конкуренцията е първата стъпка, която следва да се предприеме. 

Когато става въпрос за избор на франчайзодател, трябва да се  обърне внимание на вида на предлагания продукт или услуга, както и на целевия пазар. Също така, трябва внимателно да се проучи местоположението на франчайза, тъй като определени области може да са по-печеливши от други. В тази връзка франчайзът на аксесоари за мобилни телефони е много добра идея, защото има търсене от всеки, без значение от местоположението.

След като бъде избран франчайзодател, подписан е договор, а бизнесът е стартиран, предприемачът трябва да обърне внимание на някои по-специфични моменти като потребителско поведение, стратегии за повече продажби и поддържане на потребителска лоялност.

В частност за бизнеса с мобилни аксесоари отличното обслужване на клиентите и следенето на най-новите тенденции в индустрията е ключов фактор за успеха на бизнеса.

Франчайз на аксесоари за мобилни устройства с Fonax

Fonax е бранд, който се занимава с търговия на мобилни аксесоари, предлагайки изключително богат асортимент от висококачествени продукти. Компанията трупа  повече от 20 години опит в брашна с мобилни аксесоари и  има присъствие в цялата страна, включително и на топ локации в България като София, Пловдив, Варна. Притежава над 10 собствени физически магазина и онлайн магазин.

Fonax може да  предложи всичко, от което франчайзополучателят се нуждае, за да стартира собствен бизнес, който има потенциал да се развие бързо и успешно.

Концепцията за франчайз бизнес с Fonax

С Fonax франчайзополучателят може да се възползва от редица конкурентни предимства като обучителни програми, участие в семинари или събрания, консултация по всяко време, работеща бизнес стратегия и сигурно рамо, на което да разчита.

Fonax дава възможност за стартиране на собствен бизнес под крилото на един разпознаваем и доказал се лидер на пазара за мобилни аксесоари. Повече информация и форма за кандидатстване за франчайз бизнес с Fonax може да бъде намерена  тук.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Moto Razr 40 Ultra – впечатлява от пръв поглед, печели ни с практични решения

В месеците след пандемията, най-накрая пазарът на сгъваеми смартфони, както глобално, така и в България започна да набира скорост, а тази година виждаме все...

Подобни новини