Хакерската група Anonymous обяви, че ще атакува на 24 септември

2
28

Членовете на хакерската група Anonymous са особено активни през тази година и доказателство за това е анонсът, който беше направен от тях днес. Хакерите планират голяма атака, която ще бъде проведена на 24 септември. Датата е определена като „Ден на отмъщение” от хактивистката група, предаде TechCrunch.

Съобщението от хакерите е било публикувано в прословутия сайт Pastebin.com, който е известен като любимо място за изява на хакерите. В него те качват крадени данни и публикуват новини, свързани с тяхната дейност. Автентичността на днешното съобщение няма как да бъде потвърдена и има малка вероятност то да е фалшиво. Когато става въпрос за хакерски анонси обикновено нищо не е сигурно, докато самата атака не бъде извършена.

В съобщението се казва, че въпросният „Ден на отмъщение” ще бъде уважен в десетки градове на Съединените щати, като същевременно ще бъдат атакувани „корумпирани банкови институции” и полицейското управление на Ню Йорк. Събитията, които ще се случат в определения ден могат да бъдат следени чрез специален акаунт в микроблогинг платформата Twitter, който се казва @PLF2012. В него ще излизат доклади за извършените атаки и други действия във връзка със събитието.

Основните мотиви на хакерите за организирането на протеста са свързани с техни твърдения за полицейско насилие срещу мирни демонстранти в Ню Йорк, които са носили маски. Полицията се е позовала на закони, които ограничават маскирането на хора в някои случаи. Въпросните събития са се случили между 17 и 20 септември.

Във видеопортала YouTube е качен клип, който показва какво е станало на 20 септември в Ню Йорк. Той се намира в акаунт, наречен TheAnonPress, който е близък до хакерската група Anonymous. В клипа се вижда как полицията влиза в стълкновение с тълпата, като всичко това е прилежно заснето и от камера на органите на реда. Могат да се видят арестите на няколко души от протестиращите.

Не е характерно за хакерските групи да предупреждават предварително къде и по кое време ще ударят, тъй като това може да компрометира сигурността им. Този път обаче, Anonymous са направили изключение от правилото, но така или иначе, потенциалните жертви няма какво да направят за да се защитят или да подобрят сигурността си.

24 септември се пада в събота, а по случай запланирания „Ден на отмъщение” е разпространен и постер, който не се отличава с особени художествени качества, но носи достатъчно ясно послание.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари