Хакерската група Anonymous ще отмъщава на Великобритания за ареста на Асанж

29
2182

Хакерската група Anonymous се обърна към властите на Великобритания с искане да бъде освободен Джулиан Асанж, основателят на WikiLeaks – проекта за публикуване и анализ на документи, получени вследствие изтичане на информация. Хакерите заплашват, че властите ще платят висока цена, ако това искане не бъде удовлетворено през следващите няколко дни.

Групировката твърди, че властите на много страни от целия свят искат да запазят своите тайни и се опитват да накарат да млъкнат информаторите и хората, разполагащи с вътрешна информация. Според техните думи, Джулиан Асанж е станал враг на няколко държави, понеже е разобличил лъжата и лицемерието, въпреки политическата принадлежност и мотивите на хората и групировките за които той публикува информация във WikiLeaks. Anonymous счита Асанж за герой, понеже той е дал възможност на хората да видят истината, въпреки ширещата се пропаганда.

Хакерите от Anonymous призоваха всички хора, които не са равнодушни към съдбата на Асанж да се обединят, да излязат на протест на улиците на Лондон и да помогнат той да излезе на свобода.

Джулиан Асанж бе арестуван в посолството на Еквадор във Великобритания на 11-ти април, след като Еквадор му отказа защита. Асанж се намира там от 2012 година, понеже се опасяваше, че може да бъде екстрадиран в САЩ, където може да получи смъртна присъда за разгласяването на военни и дипломатически тайни.

29
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
21 Отговори на коментарите
11 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
13 Автори на коментарите
Кока КолаДоказателстваOracleШакаронСорос е антиамериканец Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Oracle
Oracle

Мдаааа …
Подкрепям с две ръце такава инициатива.
А за пуделчето на знаем кой – заслужават си го 😉

асдасд
асдасд

 Интересно ми е т.нар. „анонимни“ какво ще направят?
Ще хакнат на някой фейсбука ли? Или ще му изпратят порно?

Fermin Trujillo
Fermin Trujillo

ти сериозно ли, много неща могат да бъдат направени, най-елементарната в която всеки би могъл да участва е в DDoS атака, (ако искаш да участваш влез тук и разучи как „irc.anonops.com“ port 6697 приеми ssl-а) сървърите са скъпи и това може да струва много пари.., второ може да бъдат атакувани root DNS сървърите на Британия тоест 98% от хората няма да имат нет казано на прост език, да не ти казвам колко са незащитени полицейските им участъци и колко са им стари ОС=ите и са лесна мишена за експлойтване, това е само на кратко какво може да се направи…

boot
boot

Интересно, че не са търговска марка. Който и каквото и да направи, може да се назове „анонимни“. Малко да имаш ИТ култура и адски много свободно време (или много ИТ култура и малко свободно време) може доста главоболия да причиниш на когото и да било. На един писател меже и да му е „ракетни науки“ да си смени гумата на колата, ама на един прост гайкаджия му е фасулска игра. Да не говорим за „инженерите“. Същото е и с ИТ. Всеки себеуважаващ се фейсбук кликаджия знае, че след като натиснеш клавиша „t“ (примерно) на клавиетурата и той стигне до точка… Виж още »

Кока Кола
Кока Кола

Маската на Скайфокс е интелектуална собственост на Тайм Уарнър, собственика на СиЕнЕн. Про продажбата на всяка маска се очислява комисионна за марката на тях. Отделно окупирай Уолстрийт, които я ползваха са директно подпомагани и то официално от организации, получаващи дарения от Отворено общество на Сорос.

Колкото до Асандж, той е класически ляв либертариански либерал, а основният му сътрудник е трансджендър, който си смени пола, активист е на ЛГБТ и в момента е жена.

Асандж помогна на Тръмп и се срешал с Пол Манафорт, директора на кампанията на Тръмп. Последният отрече, но има записи в посолството.

Алок Акок
Алок Акок

Гай Фокс, бе, джендър, какъв ти Скайфокс 😀

Кока Кола
Кока Кола

Автокорекция

Fermin Trujillo
Fermin Trujillo

къде четеш тези конспирации … дай малко светлина, определено не са от сайта на Анонимните..

Femrin Trujillo
Femrin Trujillo

до някъде си прав… но си трябват ташаци, това че може да хвърлиш камък по магазин в центара на града неозначава че всеки би го направил….

Кока Кола
Кока Кола

Не са никакви конспирации, а официални данни, документирани. Аз съм скептик по разбирания. https://twitter.com/xychelsea , ето ти профила на военния разузнавач, който даваше информация на Асандж, основния му сътрудник. Смени си пола и е ЛГБТ активист. Гледай интервюта с Асандж и ще разбереш, че той е ляв либерал. Окупирай Уолстрийт се финансира с много кеш през Алианс за Глобална Справедливост, организация с грантове от Отворено общество. Само през октомври 2019-та OWS взима над 435 000 долара грантове. Подкрепата на Сорос, който е ляв глобалист, антиамериканец и антикапиталист е публична и не е някаква конспирация. Не знам защо сте ми сложили… Виж още »

Доказателства
Доказателства

Сорос е антиамериканист, ляв и глобалист, той е срещу САЩ, срещу ЕС, срещу България, срещу Русия, срещу всяка институция на нациоална и държавна власт, включително американската.

„Маската на протестиращите помага на Тайм Уарнърските печалби“

https://www.nytimes.com/2011/08/29/technology/masked-anonymous-protesters-aid-time-warners-profits.html

„Соросовата симпатия към протестиращите срещу Уол Стрийт“

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-15155046

„$3,6 млн. от Соросовите помощни групи, които поддържа, рекламират „Окупирай Уол Стрийт“

https://www.mrc.org/articles/36-million-soros-aids-groups-support-promote-occupy-wall-street

„Соросовите отпечатъци са изцяло върху движението Окупирай“

https://sorosfiles.com/soros/2012/01/soros-fingerprints-on-occupy-wall-street.html

„Кой е зад Уолстрийтските протести? Сорос“

https://www.reuters.com/article/us-wallstreet-protests-origins/whos-behind-the-wall-street-protests-idUSTRE79C1YN20111014

„Окупирай Уол Стрийт: Движение след страха“

https://m.economictimes.com/opinion/et-commentary/occupy-wall-street-a-movement-beyond-fear/articleshow/10613265.cms

„Джордж Сорос спонсорира Окупирай Уол Стрийт“

http://humanevents.com/2011/10/21/george-soros-funds-occupy-wall-street/

„Окупирай Уолстрийт – СиЕнЕн-овия Фарийд Закириа говори относно неравенството и Окупирай Уол Стрийт“

https://fair.org/topic/occupy-wall-street/

Доказателства
Доказателства

Трима човека до момента отказаха да прочетат реалността, доказана с фактология, защото предпочитат да живеят в имагинерното си определение, че Окупирай Уолстрийт са „добрите“, тъй като артикулират марксистките им субективистки виждания на постмодернизма за борбата срещу властта, независимо, че именно Сорос стои зад тази постмодернистична маргинализирана тълпа. Така е било и при Френската революция и при Октомврийската революция – една маргинализирана тълпа е била повлияна от антиелитарни тенденции без да осъзнава, че същия този елит извършва революцията с цел да усили тази власт в нов модел, избивайки извършителите на революцията. Имам сериозно притеснение в способността на маргиналните маси да осъзнават… Виж още »

don
don

Anonymous – разбирайте ЦРУ и ФБР.

Сорос е антиамериканец
Сорос е антиамериканец

Не са, те са Сорос, леви глобалисти, чети! Това са антикапиталисти и срещу националната държава, обслужават Сорос, не държавни структури.

Лila
Лila

Сатоши Началото (JURGEN debo) и той се репчиcomment image

Лila
Лila

Враца
познай колко милиарда $ носия тая котка на вратът си ?

Тахтун
Тахтун

И какво? Да събаряме границите заедно с правителствата и да оставяме „Анонимните“ да ни управляват! Този свят се побърква постепенно – всеки се опитва да изнудва всеки!

Кока Кола
Кока Кола

Т.е. Сорос, защото анонимните са Сорос!

Коментар
Коментар

ами това е една чудесна идея. Със сигурност ще са по-малко корумпирани и ще вършат доста повече работа от днешните „политици“

Доказателства
Доказателства

Сорос бил по-малко корумпиран от днешните политици?! Че той ги притежава!

Oracle
Oracle

Ухаааа … айде пак цензура и тук 😉
Ем … Калдата … сори пичове, но май вече окончателно паднахте на нивото на … да кажем … онези медии, които са собственост на един дебел депутат ;

Демократична България
Демократична България

Каква цензура, в онази медия отдолу има хиляди проруски псувни срещу всички. Не знам дали знаеш, но отговорност за написаното носи самата фирма, в чиито сайт са написани нещата. Това е решение на Е Съд. Нормално е да те модерират, след като те могат да отнесат отговорност заради написаното от теб.

Oracle
Oracle

Дори нямаш идея колко си … толкова …

pecata
pecata

Просто хипотетично да си представим, че ответния отговор е включване на тази организация в списъка на терористичните групи. Колко време би отнело да ги накълцат на парчета и то буквално? На тия тинейджъри като им се бият два шамара и ще си изпеят всичко. Даже няма нужда да ги кълцат или давят.

Доказателства
Доказателства

Не мога да го направят, защото зад тях има огромни капитали – Сорос! Това са антиамериканисти, хора които мразят Запад и капитализма, соросоидни грантаджии. Погледни линковете горе!

Шакарон
Шакарон

И сега в крйна сметка, Анонимните със Сорос ли са или не са?

Доказателства
Доказателства

Горе пуснах достатъчно материали, това са анархо-лява антиамериканска, антиевропейска група, която мрази границите и националните държави. Тайм Уарнър /СиЕнЕн/ спечелиха огромни капитали от продажбата на тази тъпа маска. Лявото винаги е срещу човечеството, лявото е проказа, а най-силната фигура в лявото пространство в момента е Сорос, тези боклуци искат да ликвидират всички национални държави!

Oracle
Oracle

Бягай да си играеш …

Кока Кола
Кока Кола

До оракула, можеш ли да напишеш нещо, което следва причинно-следствена логика? Наясно ли си, че по-нависоко във всяка социална, икономическа, културна и политическа стълбица при всяка система и идеология, независимо от времето и събитията, стоят хора, които могат да конструират такива? Това, че печелиш симпатиите на мнозинството не значи, че си нещо в тази стълбица, защото не можеш да изградил елементарна теза и причинно-следствена логика. Само незавършени изречения и обиди, присъщи на маргиналите, които мислят доста елементарни и ще са робите във всяка система. С една дума – ниско ти е нивото, оценките ти са безразлични.