Холандска компания търси доброволци за … заселване на Марс

5
55

През първата половина на 2013 г. холандската компания Mars One планира да стартира програма за подбор на кандидати за своя първи космически екипаж. Бъдещите астронавти ще участват в мисия за изграждане на човешка колония на Марс.

Припомняме, че плановете на Mars One са през следващите две години да изпрати екип от четири човека на Червената планета, използвайки съществуващи днес технологии или такива, които предстои да бъдат създадени съвсем скоро.

Стойността на проекта ще бъде значително по-евтина от други планирани пилотирани мисии до Марс по една много любопитна причина … астронавтите просто няма да се завръщат на Земята. Те ще трябва да разчитат за своя бъдещ живот на слънчевата енергия и местните ресурси, включително вода, получена от открития тям лед, както и кислород, отделен в резултат на електролиза.

Участниците ще трябва да са навършили 18 години, да са в добро здраве и психическо състояние, да са целеустремени и да могат да се справят в сложна обстановка. Сред останалите качества, които се изискват от кандидатите са също любопитство, находчивост и … жизнерадостност. Тепърва ще разберем, колко жизнерадостни представители на човешкия род ще кандидатстват за странната и сложна мисия.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари